Νέα συνάντηση των αρχηγών αύριο μετά την μετωπική Βενιζέλου - Τρόικα - iefimerida.gr

Νέα συνάντηση των αρχηγών αύριο μετά την μετωπική Βενιζέλου - Τρόικα

«Μετωπική σύγκρουση» Βενιζέλου με την Τρόικα για τα μέτρα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μετωπική σύγκρουση φαίνεται πως οδηγείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την Τρόικα, καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει αποφασισμένος να μην συναινέσει σε νεα μέτρα.

Στην συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Τρόικα και κράτησε πάνω από μια ώρα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να είπε στους κυρίους Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ: «Μην περιμένετε από μένα να συναινέσω στην λήψη νέων μέτρων. Αυτή είναι η θέση μου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ήδη και έγινε δεκτό να συναντηθούν την Τετάρτη στις 17:00 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί που στηρίζουν την κυβέρνηση για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις.

Έως αύριο, στην Ιπποκράτους εκτιμούν ότι δεν πρέπει να ειπωθεί κάτι περισσότερο γιατί «η χώρα έχει ανάγκη από ένα αρραγές εσωτερικό μέτωπο».

Φαίνεται πως ο κ. Βενιζέλος υιοθετεί μια διαφορετική στρατηγική, την οποία στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκτιμούνώς «υψηλού ρίσκου». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά να αλλάξει το επίπεδο συνομιλιών με την Ευρώπη και να μεταφερθεί σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Άλλωστε κατά την εισήγησή του στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τις αιχμές εναντίον του κ. Στουρνάρα, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως είναι ανάγκη να αξιοποιηθεί η περίοδος ως την έκθεση της Τρόικα τον Σεπτέμβριο για υψηλού επιπέδου διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαική Ενωση, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τις χώρες που συναποφασίζουν στο πλαίσιο της Ένωσης.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε και τα σημεία στρατηγικής τα οποία κατέθεσε και στον πρωθυπουργό τα οποία αφορούν:

  • αλλαγή επιπέδου συνομιλιών από την Τρόικα απευθείας στους ηγέτες,
  • προώθηση άμεσων διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση,
  • συγχώνευση οργανισμών,
  • στήριξη απασχόλησης,
  • αύξηση της ρευστότητας στις τράπεζες μέσω της μείωσης του κόστους χρήματος,
  • μέτρα ελέγχου τιμών,
  • ενίσχυση κοινωνικής συνοχής με αλλαγές στον Τειρεσία και διευθετήσεις για τα δάνεια
  • αλλαγή του διεθνούς επικοινωνιακού πλαισίου με παύση των αρνητικών δηλώσεων για την Ελλάδα.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ