Η Alpha υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής - iefimerida.gr

Η Alpha υπέβαλε πρόταση για την εξαγορά της Εμπορικής

Η Alpha υπέβαλε πρόταση για την την εξαγορά της Εμπορικής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η διοίκηση της Alpha Bank ενημέρωσε την επιτροπή κεφαλαιαγοράς πως υπέβαλε πρόταση στην Credit Agricole, για την εξαγορά του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής Τράπεζας, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία με την γαλλική τράπεζα.

Η Alpha Bank εκτιμά ότι, με την κατατεθείσα πρότασή της, περιορίζεται η χρήση κρατικών κεφαλαίων για την υλοποίηση της συναλλαγής, υπάρχει εναρμονισμός με το πλαίσιο που έχει τεθεί από τις Αρχές και, παράλληλα, ενισχύεται η αξιόπιστη αναδιάρθρωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Σύμφωνα με το Εθνος, ο νέος τραπεζικός γάμος αναμένεται σύντομα, με πρωταγωνίστρια την Alpha Bank, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με την Credit Agricole για την απόκτηση της Emporiki Bank και μάλιστα οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και οι δύο πλευρές έχουν «δώσει τα χέρια».

Στο νέο σχήμα η Credit Agricole θα κατέχει κρίσιμο ποσοστό και θα συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank, ενώ το νέο τραπεζικό σχήμα θα στηριχτεί κεφαλαιακά και από το Paramount Fund του Κατάρ, που κατέχει ποσοστό 4,7% στην Alpha Bank.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ