Ρομπότ έτοιμο για Ολυμπιάδα - Κολυμπάει ύπτιο και κρόουλ [εικόνες&βίντεο] - iefimerida.gr

Ρομπότ έτοιμο για Ολυμπιάδα - Κολυμπάει ύπτιο και κρόουλ [εικόνες&βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία πρωτότυπη εφευρεση παρουσίασαν οι Ιάπωνες ερευνητές, οι οποίοι δημιούργησαν το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ- κολυμβητή, που είναι ικανό να κολυμπήσει σε ύπτιο και ελεύθερο (κρόουλ), ενώ στο μέλλον υπολογίζουν να του προσθέσουν και ένα ζευγάρι πιο εξελιγμένα πόδια για να μπορεί να κολυμπήσει και πρόσθιο, το οποίο είναι πιο απαιτητικό στιλ.

Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Τόκιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Μοτόμου Νακασίμα, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν το πρωτότυπο αυτό ρομπότ, ως ναυαγοσώστη σε παραλίες.

Πέρα απο τον ευγενή αυτό σκοπό όμως, το ρομπότ θα φανεί επίσης πολύ χρήσιμο για επιστημονικές έρευνες στο πεδίο της αθλητικής κολύμβησης, βοηθώντας τους επιστήμονες να μελετήσουν και να καταλήξουν σχετικά με το πόση δύναμη πρέπει να καταβάλουν οι κολυμβητές στο νερό.

Για την κατασκευή του ανδροειδούς, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα τρισδιάστατο «σκάνερ» για να καταγράψουν πλήρως τη σωματική διάπλαση ενός επαγγελματία κολυμβητή και στη συνέχεια, χρησιμοποίησαν 20 αδιάβροχους κινητήρες ελεγχόμενους από υπολογιστές, οι οποίοι αναπαράγουν με επιτυχία τις διάφορες αναγκαίες κινήσεις της κολύμβησης.

Όσο για την ταχύτητα του ρομποτικού κολυμβητή, προς το παρόν φτάνει τα έξι μέτρα το δευτερόλεπτο, περίπου δηλαδή το ένα τρίτο του ανθρώπινου παγκόσμιου ρεκόρ, ενω μελλοντικά υπολογίζεται με τη βοήθεια προηγμένης τεχνολογίας και ερευνών να βελτιώσει κι άλλο τις επιδόσεις του.

Ρομπότ έτοιμο για Ολυμπιάδα - Κολυμπάει ύπτιο και κρόουλ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 0
Ρομπότ έτοιμο για Ολυμπιάδα - Κολυμπάει ύπτιο και κρόουλ [εικόνες&βίντεο] | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ