Ενας στους έξι δεν πλήρωσε την πρώτη δόση στην εφορία - iefimerida.gr

Ενας στους έξι δεν πλήρωσε την πρώτη δόση στην εφορία

Ενας στους έξι δεν πλήρωσε την πρώτη δόση στην εφορία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πρώτες ενδείξεις από τη ροή πληρωμών των φόρων εισοδήματος δείχνει ότι η είσπραξή τους θα γίνει μετ' εμποδίων. Περίπου ένας στους έξι δεν πλήρωσε την πρώτη δόση στα τέλη Ιουνίου και σε σύνολο προσδοκώμενων εισπράξεων 133 εκατομμύρια ευρώ, 22 εκατομμύρια ευρώ έμειναν απλήρωτα και οι οφειλές κατέστησαν ληξιπρόθεσμες.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών εκφράζουν ανησυχία ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη ενδέχεται να αυξηθούν κατακόρυφα αν δεν ενεργοποιηθεί άμεσα η ρύθμιση εξόφλησης των φόρων σε πολλές δόσεις. Η διαπραγμάτευση της ρύθμισης έχει τεθεί υπόψιν της τρόικας αλλά μέχρι σήμερα οριστικές αποφάσεις δεν υπάρχουν.

Χθες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων ταχυδρόμησε την έβδομη παρτίδα εκκαθαριστικών σημειωμάτων σε 674.902 φορολογουμένους οι οποίοι θα λάβουν χρεωστικό «ραβασάκι» στην πλειοψηφία τους.

Μέχρι και χθες πάντως περισσότεροι από 500.000 φορολογούμενοι δεν είχαν υποβάλει τη δήλωσή τους και το σύστημα Taxis βγήκε εκτός λειτουργίας μέχρι το μεσημέρι, με επίσημη δικαιολογία βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στο πλαίσιο ηλεκτρολογικών εργασιών. Η βλάβη αποκαταστάθηκε αλλά ο διαδικτυακός συνωστισμός φορολογουμένων την τελευταία στιγμή για την υποβολή των δηλώσεών τους δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε προβλήματα και τις επόμενες ημέρες.

Χθες το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ζητήθηκε από την ελβετική κυβέρνηση η εκ νέου ενεργοποίηση της διαδικασίας για τη σύναψη σύμβασης μεταξύ των δύο χωρών για τη φορολόγηση των καταθέσεων και άλλων χρηματοοικονομικών προιόντων που διατηρούν Ελληνες πολίτες στις ελβετικές τράπεζες.

Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ανακινήσει το θέμα φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία, χωρίς όμως να έχει ολοκληρωθεί η προωθούμενη συμφωνία και οι διαδικασίες πάγωσαν στις αρχές του έτους ενόψει των εκλογών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ