Στην Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για την Παιδεία - iefimerida.gr

Στην Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Στην Βουλή το επίμαχο νομοσχέδιο για την Παιδεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Βουλή κατατέθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί από την αρμόδια Επιτροπή με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πρόκειται για το «Ρυθμίσεις θεμάτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και άλλες διατάξεις» με το οποίο επιφέρονται αλλαγές στο προηγούμενο νόμο της Άννας Διαμαντοπούλου (Ν.4009/2011) για την ανώτατη εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρεί σύμφωνα με το υπουργείο, να διορθώσει τυχόν δυσλειτουργίες του προηγούμενου νόμου, «στο σκέλος κυρίως της διοίκησης των ιδρυμάτων». Οι περαμβάσεις έχουν κυρίως δύο χαρακτηριστικά:

  • Προβλέπουν την ύπαρξη ενός μεταβατικού χρονικού διαστήματος για την σταδιακή εφαρμογή των διατάξεων του νόμου
  • Περιλαμβάνουν ορισμένες αλλαγές σε σημεία τα οποία «αποδείχθηκε, κατόπιν εξαντλητικού διαλόγου με όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές (πολιτικά κόμματα, Σύνοδος Πρυτάνεων, Σύλλογοι διδασκόντων σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, κ.λπ.) ότι χρήζουν βελτιωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες δεν ανατρέπουν τη βασική φιλοσοφία του Ν.4009/2011, αλλά δημιουργούν βασιμότερες προϋποθέσεις για την καλύτερη, πληρέστερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή του».

Υπενθυμίζεται πως η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, εξέφρασε την αντίθεσή της στις αλλαγές αυτές, χαρακτηρίζοντας τις κινήσεις της νέας κυβέρνησης ως «Ύβρι για την Δημοκρατία».

Οι δηλώσεις αυτές δημιούργησαν αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς υπήρξαν στελέχη του κόμματος που διεμήνυσαν στον Ευάγγελο Βενιζέλο πως θα έπρεπε να διαγράψει από το κόμμα την Άννα Διαματοπούλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ