Σπάνιοι θαλάσσιοι λέοντες ποζάρουν με χάρη για τον φωτογραφικό φακό [εικόνες] - iefimerida.gr

Σπάνιοι θαλάσσιοι λέοντες ποζάρουν με χάρη για τον φωτογραφικό φακό [εικόνες]

Σπάνιοι θαλάσσιοι λέοντες ποζάρουν με χάρη για τον φωτογραφικό φακό [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτός από παιχνιδιάρηδες, οι θαλάσσιοι λέοντες αποδεικνύονται και κάπως...ματαιόδοξοι αφού μαγεύτηκαν από την υποβρύχια φωτογραφική μηχανή του Μάικλ ο Νίλ και πήραν πόζα! που αποτέλεσε κάτι νέο στον μικρόκοσμό τους!

Ο φωτογράφος βρέθηκε περικυκλωμένος από τουλάχιστον σαράντα θαλάσσια λιοντάρια και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να τα απαθανατίσει.

«Τα μικρά έπαιζαν στα ρηχά και τα ενήλικα ζώα λιάζονταν», αφηγείται ο 45χρονος φωτογράφος. «Μόλις πήδηξα στο νερό από τη βάρκα όλα άρχισαν να κολυμπούν προς το μέρος μου. Ήταν όλα φιλικά και τους προκάλεσε περιέργεια η φωτογραφική μου μηχανή. Τα μικρά έπαιζαν και κυνηγούσαν το ένα το άλλο, έπιανα πέτρες και τις άφηναν να πέσουν στο νερό και μερικές φορές έκαναν μπουρμπουλήθρες. Με ακολουθούσαν για περίπου δύο ώρες και μετά έχασαν το ενδιαφέρον τους και κολύμπησαν μακριά μου».

Το συγκεκριμένο είδος αντιμετωπίζει υψηλό κίνδυνο και μόλις 10 με 15.000 έχουν απομείνει παρότι έχει απαγορευτεί το κυνήγι τους εδώ και σαράντα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ