Ο Πρόεδρος Ομπάμα απόγονος του πρώτου μαύρου δούλου από την Αφρική; - iefimerida.gr

Ο Πρόεδρος Ομπάμα απόγονος του πρώτου μαύρου δούλου από την Αφρική;

Ο Πρόεδρος Ομπάμα απόγονος του πρώτου μαύρου δούλου από την Αφρική;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύμφωνα με άρθρο των New York Times, ομάδα ειδικών γενεαλόγων διεξήγαγαν μελέτες, οι οποίες υποδεικνύουν ότι η μητέρα του Προέδρου των ΗΠΑ, πέραν των Ευρωπαίων προγόνων της, είχε τουλάχιστον άλλον έναν μακρινό πρόγονο από την Αφρική, όπερ δηλώνει ότι ο Πρόεδρος κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από έναν εκ των πρώτων Αφρικανών δούλων στην Αμερική.

Τα επιστημονικά ευρήματα έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν σήμερα, Δευτέρα, από τον ιστότοπο της Ancestry. Com, μίας εταιρείας γενεαλογικών ερευνών που εδράζεται στην Γιούτα. Η ερευνητική ομάδα διατείνεται, χωρίς να είναι σε θέση να υποστηρίξει 100% τη θέση της, ότι το γενεαλογικό δέντρο του Ομπάμα πηγαίνει πολύ πίσω – σχεδόν τέσσερις αιώνες – σε έναν Αφρικανό δούλο της αποικιακής Βιρτζίνια, ονόματι Τζον Παντς.

Το 1640, ο κύριος Παντς, ο οποίος εργαζόταν τότε ως υπηρέτης, δραπέτευσε από τη Βιρτζίνια και μετέβη στο Μέριλαντ, όπου πιάστηκε και δικάστηκε. Η τιμωρία του συνίστατο σε δια βίου δουλεία και, σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, ενδεχομένως να υπήρξε ο πρώτος Αφρικανός που αντιμετώπισε τέτοια καταδικαστική απόφαση.

Κατά τους ίδιους ιστορικούς, εκείνη την περίοδο της Αμερικανικής ιστορίας, το δουλεμπόριο, όχι μόνο μαύρων, αλλά και λευκών, ήταν ιδιαιτέρως διαδεδομένο.

Η εν λόγω εταιρεία γενεαλογικών ερευνών χρησιμοποίησε DNA για να κάνει τη σύνδεση, ενώ μελέτησε πλήθος άλλων ντοκουμέντων (ληξιαρχικές πράξεις, τίτλους ιδιοκτησίας κτλ) που αφορούσαν στον κύριο Παντς.

Το πόρισμα λέει ότι έκανε παιδιά με μία λευκή γυναίκα, η οποία εν συνεχεία τους μεταβίβασε το καθεστώς ελευθερίας τη, συμβάλλοντας έτσι στην ανάδυση ενός οικογενειακού κλάδου με ελαφρώς παραλλαγμένο όνομα (Μπαντς), από τον οποίο προήλθε η μητέρα του Προέδρου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ