Πλησιάζει στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στον Βιάννο - Εκκενώθηκαν δύο χωριά - iefimerida.gr

Πλησιάζει στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στον Βιάννο - Εκκενώθηκαν δύο χωριά

Πλησιάζει στις αυλές των σπιτιών η φωτιά στον Βιάννο - Εκκενώθηκαν δύο χωριά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να «καίει» η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής στο Βιάννο του Ηρακλείου. Μάλιστα, το πρωί ζητήθηκε από τους κατοίκους της Κάτω Βιάννου να εγκαταλείψουν το χωριό, ενώ ταυτόχρονα εκκενώθηκε και ο Χόνδρος.Εν τω μεταξύ, «μάχη» με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους δίνουν οι πυροσβέστες σε Χίο, Όλυμπο και Χαλκιδική.

Στη «μάχη» της κατάσβεσης έχουν ριχτεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με 10 οχήματα, 20 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και δυο ελικόπτερα, των οποίων το έργο δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Η φωτιά πλησιάζει στο Χόνδρο και εκφράζονται φόβοι ότι θα πλησιάσει σε σπίτια. Σύμφωνα με το cretalive.gr, ήδη εκκενώθηκε τμήμα του χωριού Χόνδρος και η Κάτω Βιάννος.

Πάντως, τις τελευταίες μόνο ώρες ξέσπασαν μόνο στην Κρήτη, έξι φωτιές! Τα μεσάνυχτα εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην περιοχή της Μάρθας, κοντά στην Εμπαρο, ενώ νωρίτερα έπιασε φωτιά και στο Σμάρι Πεδίαδος, όπου οι ισχυροί άνεμοι κάνουν δύσκολο το έργο της κατάσβεσης και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς.

Υπό έλεγχο τέθηκαν τη νύχτα πυρκαγιές στην περιοχή των Αρχαιοτήτων Μαλίων αλλά και στο Αντισκάρι και τον Τσούτσουρο.

Σε ύφεση, στο μεταξύ, επίσης βρίσκεται η φωτιά που καίει από το Σάββατο σε περιοχές του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο. Δυνάμεις της Π.Υ παραμένουν στο σημείο.

Φωτιές σε Χίο – Ολυμπο- Χαλκιδική

Στη Χίο 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα, αλλά και δύο αεροσκάφη με ένα ελικόπτερο, προσπαθούν να περιορίσουν τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Αυγώνυμα.

Από το βράδυ της Κυριακής η φωτιά που ξέσπασε στα Καζάνια Ολύμπου, κατακαίει δασική περιοχή, πάνω από τα χωριά Κοκκινόπυλος του δήμου Ελασσόνας.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά στην αγροτική περιοχή Κασσάνδρειας Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ