Ο «υπερκομματικός» Tζώνυ Καλημέρης οραματίζεται την ΕΡΤ όπως το BBC - iefimerida.gr

Ο «υπερκομματικός» Tζώνυ Καλημέρης οραματίζεται την ΕΡΤ όπως το BBC

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν τον τρομάζει η «ηλεκτρική καρέκλα» του προέδρου της ΕΡΤ. Και είναι σίγουρα ενθαρρυντικό να ακούει κανείς από τον άνθρωπο που ανέλαβε το τιμόνι της Δημόσιας Τηλεόρασης , ίσως στην πιο δύσκολη στιγμή της, ότι η τηλεόραση είναι η καλύτερη δουλειά του κόσμου.

Η επιλογή του Tζώνυ Καλημέρη για τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ ήταν ομόφωνη. Καμία από τος πολιτικές παρατάξεις της συγκυβέρνησης δεν έφερε αντίρηση.

Ένα πρόσωπο λοιπόν υπερκομματικό. Με τεράστια πείρα στην τηλεόραση πέρασε σχεδόν από όλα τα μεγάλα κανάλια της χώρας ενώ ήταν στην ηγετική ομάδα της δημιουργίας του ΜΕGA.Έβγαλε στον αέρα τηλεοπτικά προγράμματα που άφησαν εποχή.

«Απαράδεκτοι», «Τρεις Χάριτες», «Αναστασία» ανάμεσα σε πολλές άλλες επιτυχίες αλλά δεν δίστασε να παραιτηθεί το 2004 από την ΕΡΤ «λόγω ευθιξίας» και ας μην ήταν δικό του το λάθος το 25λεπτο «μαύρο» που εξέπεμπε η ΕΡΤ όταν εγκαινίασε τις αθλητικές μεταδόσεις των Ολυμπιακών αγώνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» επέστρεψε λοιπόν για να προσπαθήσει να εκπληρώσει όπως λένε αυτοί που τον γνωρίζουν καλά μια κρυφή του επιθυμία. Να φτιάξει την ΕΡΤ στα πρότυπα του BBC.

«Η Κρατική τηλεόραση πρέπει να είναι μαζική, να περιλαμβάνει προγράμματα για τον εθνικό πολιτισμό, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και γιατί όχι διάφορα σόου. Εξάλλου πολλά από τα σόου της που προβάλλονται στην ελληνική τηλεόραση είναι ιδέες του ΒΒC», λέει στο Πρώτο Θέμα.

Ο Tζώνυ Καλημέρης αγαπά την ομαδική δουλειά και αποφεύγει τις έχθρες και τις αντιπαλότητες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι υποτίθεται ανταγωνιστές του δηλαδή ο Γιάννης Λάτσιος του ΑΝΤ1 και ο Πέτρος Μπούτος του MEGA συγκαταλέγονται στους φίλους του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ