Τετ- α- τετ Στουρνάρα με Τόμσεν υπό το φως των... κεριών - iefimerida.gr

Τετ- α- τετ Στουρνάρα με Τόμσεν υπό το φως των... κεριών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν και σε πολύ καλό κλίμα, μόνο... ρομαντικό δεν ήταν το τετ-α-τετ του υπουργού Οικονομικών με τον επικεφαλής του κλιμακίου του ΔΝΤ στη Τρόικα στο εστιατόριο της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς το... μενού ήταν αποκλειστικά το σχέδιο περικοπών και εν γένει το πρόγραμμα προσαρμογής.

Αν και καταγράφονται αποκλίσεις και καθυστερήσεις στην εφαρμογή του προγράμματος, ο Πόλ Τόμσεν διαμήνυσε στον Έλληνα υπουργό ότι η Τρόικα θεωρεί αναστρέψιμη τη κατάσταση, ενώ του ξεκαθάρισε ότι βρίσκονται εδώ ως συνεργάτες και όχι ως εχθροί, σε μια εμφανή προσπάθεια του εκπροσώπου του ΔΝΤ να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ελληνική πλευρά. Εκείνοι που γνωρίζουν, μάλιστα, λίγο καλύτερα τον Πόλ Τόμσεν, λένε ότι η σύζυγος του που έχει Σερβική καταγωγή, τον έχει... κατσαδιάσει ουκ ολίγες φορές για τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, ζητώντας του να αλλάξει ρότα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πόλ Τόμσεν δήλωσε στον Γιάννη Στουρνάρα ότι η Τρόικα μπορεί να παραμείνει στην Αθήνα για 10- 15 ημέρες, έτσι ώστε να πάρει στα χέρια της το τελικό σχέδιο των 11,5 δισ ευρώ και εν συνεχεία να κάνει τις συνήθεις "επισκέψεις" στα υπουργεία, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν το σχέδιο αυτό είναι υλοποιήσιμο, κάτι που χαρακτηρίζεται θετική εξέλιξη από την ελληνική πλευρά η οποία επιθυμεί να ολοκληρωθεί νωρίς το Σεπτέμβριο η αξιολόγηση, χωρίς εμπλοκές.

Θετική χαρακτηρίζεται, επίσης, από τη Τρόικα η προσωπική ενασχόληση των τριών Αρχηγών που στηρίζουν τη κυβέρνηση, με το σχέδιο των περικοπών, κάτι που φανερώνει τη πρόθεση της ελληνικής πλευράς να προχωρήσει μπροστά. "Εάν δεν πίστευαν ότι κάτι κάνουμε, θα είχαν φύγει", δηλώνει μάλιστα ο Γ. Στουρνάρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ