Καμίνι η Αθήνα-Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία - iefimerida.gr

Καμίνι η Αθήνα-Θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς αύριο η θερμοκρασία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μίνι καύσωνας προ των πυλών καθώς ο υδράργυρος το επόμενο 48ωρο θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κάνοντας την ατμόσφαιρα στην πρωτεύουσα αποπνικτική.

Τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όσο και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, έχουν εκδώσει χρήσιμες οδηγίες για να προφυλαχτούμε αλλά και να γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση θερμοπληξίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού:

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 20 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες οπότε στα ορεινά της Θεσσαλίας είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες

Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική με λίγες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο όπου στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 και τοπικά τους 39 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Σε υψηλά επίπεδα θα κυμανθεί τη Δευτέρα η θερμοκρασία καθώς στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 και τοπικά τους 40 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ.

Ανάσα δροσιάς από την Τρίτη καθώς περιμένουμε αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Το επόμενο διήμερο αναμένονται λίγες νεφώσεις ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ