Λυκουρέντζος: Δεν θα κλείσουν Νοσοκομεία - Μόνο τμήματα θα συγχωνευθούν - iefimerida.gr

Λυκουρέντζος: Δεν θα κλείσουν Νοσοκομεία - Μόνο τμήματα θα συγχωνευθούν

Κατηγορηματικός ο Λυκουρέντζος: Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κατηγορηματικός στο ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, αμέσως μετά τη συνάντησή του με την Τρόικα.

Ο κ. Λυκουρέντζος μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης που είχε με τους εκπροσώπυς των δανειστών, Ματία Μορς, Πολ Τομσεν και Κλάους Μαζούχ, διευκρίνισε πως ποτέ δεν ετέθη θέμα για λουκέτο σε νοσοκομεία, αλλά διευκρίνισε ότι θα γίνουν συγχωνεύσεις τμημάτων και κλινικών σε νοσοκομεία, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία τους.

Όπως αποκάλυψε, ο στόχος είναι να έχουμε 661 λιγότερα τμήματα μέχρι το τέλος του 2012 και εξήγησε ότι «προτεραιότητα μας είναι η πληρότητα και η ποιότητα των παροχών υγείας προς τους πολίτες».

Σύμφωνα με τον κ. Λυκουρέντζο οι εκπρόσωποι των δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την ηλεκτρονική αποτύπωση των χειρόγραφων συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά το πλαφόν των 1.500 ευρώ ανά ασθενή, ανά έτος, ήταν κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι είναι ένα θέμα που δεν έχει καν συζητηθεί ή προταθεί.

Ο κ. Λυκουρέντζος εκτίμησε μετά τη συνάντηση, μιλώντας με δημοσιογράφους, ότι η νοσοκομειακή δαπάνη θα κλείσει εντός στόχων στα 2,2 δισ. ευρώ, και η φαρμακευτική στα 2,8 δισ. ευρώ για το τρέχον έτος.

Ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι δεν έγινε καμία συζήτηση με την Τρόικα για μέτρα που αφορούν το 2013 και το 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ