Τα στοιχήματα, μεγάλος πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών του Λονδίνου - iefimerida.gr

Τα στοιχήματα, μεγάλος πρωταγωνιστής των Ολυμπιακών του Λονδίνου

Τα στοιχήματα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μανία των Βρετανών για τα στοιχήματα έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε κάθε γωνία γραφεία στοιχημάτων καταγράφουν στοιχήματα κάθε είδους, ακόμη και τα πιο τρελά, χωρίς να υπολογισθούν τα εκατομμύρια που περνάνε στο ιντερνετ. Αυτό το πάθος δεν ξεχωρίζει κοινωνικές κατηγορίες. Ολοι παίζουν.

«Είναι στην ψυχή του Βρετανού να προσφέρει στον εαυτό του λίγη παραπάνω αδρεναλίνη, ειδικά όταν πρόκειται για σπορ. Αθληση και στοιχήματα βαδίζουν χέρι-χέρι σε αυτή τη χώρα» εξηγεί στους δημοσιογράφους ο William Hill, ιδιοκτήτης του μεγαλύτερου πρακτορείου στοιχημάτων στη Μεγάλη Βρετανία.

Εδώ και μια εβδομάδα τα στοιχήματα κορυφώθηκαν για τους Αγώνες. Ποιός θα είναι ο ευτυχής που θα ανάψει απόψε την ολυμπιακή φλόγα συγκεντρώνει τα μεγαλύτερα ποσά. Τα ονόματα του κωπηλάτη Steve Redgrave και του δρομέα Roger Bannister συγκέντρωσαν τα περισσότερα στοιχήματα.

Το βρετανικό αυτό πάθος δεν διέφυγε της προσοχής του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ ο οποίος δήλωσε αμέσως μετά την άφιξή του στο Λονδίνο: «Η μάχη κατά του ντόπινγκ και των παράνομων στοιχημάτων είναι οι απόλυτες προτεραιότητες της ΔΟΕ...τα παράνομα στοιχήματα είναι εξίσου επικίνδυνα με το ντίπονγκ για την αξιοπιστία των Αγώνων».

Μια Σύνοδος στην οποία εκλήθησαν η ΔΟΕ, η Επιτροπή Στοιχημάτων, o Βρετανικός Oργανισμός Ελέγχου, η Ιντερπόλ και στελέχη των γραφείων στοιχημάτων συνήλθε στο Λονδίνο τον περασμένο Μάρτιο για να μελετήσει όλα τα σενάρια. Ενα γραφείο συμβούλων για τα στοιχήματα θα τοποθετηθεί εντός του Ολυμπιακού χωριού ενώ απαγορεύτηκε αυστηρά στους αθλητές να παίζουν στοιχήματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Τα παράνομα στοιχήματα αντιπροσωπεύουν μια βαριά βιομηχανία 360 δισ. δολαρίων το χρόνο και διοργανώνονται από διεθνείς μαφίες. Ωστόσο οι bookmakers της Βρετανίας κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκρούσουν το ενδεχόμενο. «Δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει περίπτωση να γίνονται παράνομα στοιχήματα κατά τη διάρκεια των Αγώνων. Για έναν αθλητή το να διακυνδυνεύσει να χάσει το μετάλλιο προκειμένου να κερδίσει κάποιες χιλιάδες λίρες δεν αξίζει τον κόπο» δηλώνει ο επικεφαλής της Επιτροπής Στοιχημάτων.

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι οι 200 περιπτώσεις που συνελήφθησαν από την Επιτροπή να διοργανώνουν παράνομο στοίχημα αφορούσαν μη Ολυμπιακά αθλήματα, όπως το κρίκετ, οι ιπποδρομίες και τα βελάκαι αν και παραδέχτηκε ότι υπήρξαν περιπτώσεις στο ποδόσφαιρο και στο μποξ.

Στοιχήματα παίζονται ήδη για το ποιός θα είναι ο νικητής στα 100 μέτρα, στη συγχρονισμένη κολύμβηση κλπ. Υπάρχουν και στοιχήματα (1.000 προς 1) για το αν θα εμφανιστεί Ούφο πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο την ώρα της τελετής έναρξης καθώς και στοίχημα (33 προς 1) που προβλέπει ότι ο λαμπαδηδρόμος που θα ανάψει τη φλόγα θα γλιστρήσει στα σκαλιά και θα σπάσει τα μούτρα του. «Στοιχήματα εντελώς νόμιμα» διευκρινίζει ο πρόεδρος της Επιτροπής Στοιχημάτων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ