Γυναίκες αθλήτριες που αποδείχτηκαν άντρες! - iefimerida.gr

Γυναίκες αθλήτριες που αποδείχτηκαν άντρες!

Γυναίκες αθλήτριες που αποδείχτηκαν άντρες!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έχουν μείνει στην ιστορία για τα ρεκόρ τους, αλλά και για τα αρσενικά χρωμοσώματά τους. Μπροστά τους η μεταλλαγμένη από τα στεροειδή Βέρα ντε Μάιλο, την οποία υποδυόταν στην αρχή της καριέρας του ο Τζιμ Κάρει στην ιστορική κωμική εκπομπή In Living Colour της Αμερικανικής τηλεόρασης, ωχριά...

Πρώτη και καλύτερη η Dora Ratjen (άλμα εις ύψος), γνωστή για τη βαριά φωνή της και την άρνησή της να μοιραστεί τις κοινές ντουζιέρες με τις συναθλήτριές της, υπήρξε «δημιούργημα» του ναζιστικού καθεστώτος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, όπου ο Χίτλερ ήθελε να επιδείξει σε όλο τον κόσμο την υπεροχή της Άριας Φυλής. Φορούσε φούστα όταν δύο αθλήτριες εντόπισαν «κάτι» να εξέχει αφύσικα μέσα από το εσώρουχό της. Κλήθηκε αμέσως γιατρός, ο οποίος αποκάλυψε το φύλο της Ratjen που αποκλείστηκε από κάθε αθλητικό γεγονός στον κόσμο.

Η δεύτερη της λίστας είναι η Πολωνο-αμερικανίδα σπρίντερ Stella Walsh, που υπήρξε η ταχύτερη «γυναίκα» στον κόσμο, κερδίζοντας τόσο στους αγώνες του 1932 όσο και σε εκείνους του 1936. Επίσης, στο ιστορικό της συμπεριλαμβάνονται περισσότερα από 100 εθνικά και διεθνή ρεκόρ. Έζησε όλη της τη ζωή ως γυναίκα και μάλιστα υπήρξε και για σύντομο χρονικό διάστημα παντρεμένη με άντρα. Μετά το θάνατό της αποκαλύφθηκε ότι διέθετε ανδρικά γεννητικά όργανα.

Έχοντας γεννηθεί και με ανδρικά και με γυναικεία γεννητικά όργανα, η Βραζιλιάνα αθλήτρια του τζούντο Edinanci Silva υπεβλήθη στα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε εγχείρηση, ούτως ώστε να μπορέσει να ζήσει και να αγωνιστεί ως γυναίκα. Έλαβε μέρος και στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004.

Οι αδελφές Tamara και Irina Press κέρδισαν πολλά χρυσά μετάλλια για λογαριασμό της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ ευθύνονται για 26 συνολικά παγκόσμια ρεκόρ κατά τη δεκαετία του 1960. Οι καριέρες τους έληξαν άδοξα όταν εισήχθη στους αγώνες η μέθοδος της πιστοποίησης φύλου. Ειδικοί γιατροί αποφάνθηκαν ότι οι αδελφές ήταν στην πραγματικότητα άντρες ή ερμαφρόδιτες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ