ΚΕΔΕ: Οι δήμοι θα καταρρεύσουν χωρίς τα τέλη των λογαριασμών της ΔΕΗ - iefimerida.gr

ΚΕΔΕ: Οι δήμοι θα καταρρεύσουν χωρίς τα τέλη των λογαριασμών της ΔΕΗ

ΚΕΔΕ: Οι δήμοι θα καταρρεύσουν χωρίς τα τέλη των λογαριασμών της ΔΕΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη ζοφερή προοπτική ολοκληρωτικής κατάρρευσης όλων των δήμων της χώρας περιγράφει σε επιστολή του προς το υπουργείο Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, στην περίπτωση που σταματήσουν να εισπράττονται τα δημοτικά τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Ο κ. Ασκούνης ζητεί άμεση συνάντηση με τον υπουργό Ευάγγελο Λιβιεράτο για να του εκφράσει την πλήρη διαφωνία των δήμων στην πρόταση του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκου Βασιλάκου που έχει προτείνει να απεγκλωβιστεί η ΔΕΗ από την είσπραξη και καταβολή των δημοτικών τελών προκειμένου να μην επιβαρύνεται ο τελικός λογαριασμός κάτι που επιφέρει πρόσθετη δυσαρέσκεια στους καταναλωτές και τους οδηγεί στο να μην πληρώνουν -λόγω της κρίσης- και το αντίτιμο του ρεύματος.

Η ΚΕΔΕ χαρακτηρίζει ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι δεν έχει ενημερωθεί για τη σχετική πρόταση,και εκφράζει την αγωνία της για τη βιωσιμότητα των Καλλικρατικών δήμων, από τη στιγμή μάλιστα που «σήμερα οι επιχορηγήσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους παρουσιάζουν μείωση της τάξεως του 60%».

Εξάλλου, με επιστολή του στον υπουργό Εργασίας, ο κ. Ασκούνης ζητά 125 εκατ. ευρώ από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΣΠΑ, προκειμένου να μη μείνουν εκτός του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» το 55% των συνολικά 96.000 αιτήσεων, που υποβλήθηκαν για φιλοξενία παιδιών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και ΑμεΑ για τη σχολική χρονιά 2012 - 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ