Οι ναυαγοσώστες στις παραλίες είναι είδος υπό εξαφάνιση - iefimerida.gr

Οι ναυαγοσώστες στις παραλίες είναι είδος υπό εξαφάνιση

Οι ναυαγοσώστες στις παραλίες είναι είδος υπό εξαφάνιση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τις σελίδες του αστυνομικού δελτίου να γεμίζουν καθημερινά με ειδήσεις από ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα, η παρουσία ναυαγοσώστη στις παραλίες είναι απαραίτητη. Ωστόσο οι περισσότερες παραλίες δεν φιλοξενούν κανένα ναυαγοσώστη, αφού όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι η αδιαφορία των υπευθύνων αλλά και η αργοπορημένη σχετική προκήρυξης για την πρόσληψή του, άφησαν απροστάτευτες τις ακτές.

Πρόσφατα το Συμβούλιο της Επικρατείας ξεκλείδωσε τις προκηρύξεις, με αποτέλεσμα οι δήμοι να έχουν ήδη καθυστερήσει τις απαιτούμενες από την 1η Ιουνίου προσλήψεις και να θεωρείται, λόγω διαδικασίας, απίθανη η εμφάνιση των ναυαγοσωστών στις παραλίες πριν από το τέλος Ιουλίου.

«Τελικά οδηγούμαστε σε δίμηνες προσλήψεις αντί τρίμηνες και γι' αυτήν την παρανομία κανένας δεν μιλάει. Πολλοί θεωρούν ότι η πρόσληψη ναυαγοσωστών είναι πολυτέλεια, αλλά κανένας δεν καταλαβαίνει ότι εξαιτίας αυτής της έλλειψης έχουμε φτάσει στη χώρα μας οι πνιγμοί να αποτελούν τη δεύτερη αιτία θανάτου», λέει στο «Εθνος» ο διευθυντής της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας - ΕΝΑΚ, Νίκος Γιοβανίδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ