«Ναι» στην εξάντληση της θητείας των πρυτάνεων λέει το Παιδείας - iefimerida.gr

«Ναι» στην εξάντληση της θητείας των πρυτάνεων λέει το Παιδείας

«Ναι» στην εξάντληση της θητείας των πρυτανικών αρχών λέει το υπουργείο Παιδείας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αλλάζουν ξανά τα δεδομένα σε ότι αφορά τον τρόπο εκλογή των διοικήσεων των ΑΕΙ, αφού το υπουργείο Παιδείας φαίνεται ότι θα κάνει αποδεκτή την πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς για εξάντληση της θητείας των πρυτανικών αρχών, υπό την προϋπόθεση ότι αυτές θα ολοκληρώσουν τις εκλογές για τα νέα συμβούλια διοίκησης.

Επομένωνς, με εξαίρεση τρία πανεπιστήμια των οποίων η θητεία των πρυτανικών αρχών τους λήγει τον Αύγουστο, στα υπόλοιπα, πρώτα θα ολοκληρώνεται η θητεία των τωρινών διοικήσεων και μετά θα αναλαμβάνουν τα νέα συμβούλια διοίκησης.

Σε πολλά από τα ιδρύματα η θητεία των πρυτανικών αρχών λήγει το 2014. Στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι τότε οι παρούσες διοικήσεις θα εφαρμόζουν το νέο νόμο. Οτι ισχύει για τα ΑΕΙ θα ισχύσει και για τα ΤΕΙ.

Με τον τρόπο αυτό, φαίνεται πως θα αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις ορισμένων πρυτάνεων που επιμένουν στην εξάντληση της θητείας τους.

Η πρόταση αυτή θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή 17 Ιουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ