Δημιουργία Ξανά!: Να ανακληθεί ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου - iefimerida.gr

Δημιουργία Ξανά!: Να ανακληθεί ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου

Δημιουργία Ξανά!: Να ανακληθεί ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άμεση ανάκληση της απόφασης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τον αποκλεισμό της Βούλας Παπαχρήστου, λόγω του ρατσιστικού σχολίου που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter, ζητά και η Δημιουργία Ξανά!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα του Θάνου Τζήμερου, δικαιολογεί το αίτημά του περί ανάκλησης της εν λόγω απόφασης, λέγοντας πως οι αθλητές δεν μπορεί να κρίνονται με πολιτικά κριτήρια. «Ανεξαρτήτως της αξιολόγησης που ο καθένας μπορεί να κάνει σχετικά με τον ρατσιστικό ή μη χαρακτήρα του σχολίου της, σε ένα ιδιωτικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο αθλητής δεν μπορεί να κρίνεται με πολιτικά κριτήρια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, λίγο πιο κάτω αναφέρει πως κανένα αθλητικό όργανο δεν μπορεί να περιορίσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μιας ευνομούμενης πολιτείας τα οποία απολαμβάνουν οι αθλητές ως έλληνες πολίτες.

Στην ανακοίνωσή της η Δημιουργία Ξανά! αναφέρει, ωστόσο, ότι διαφωνεί κάθετα με το πνεύμα του σχολίου που ανάρτησε στο Twitter της η Βούλα Παπαχρήστου, αλλά όπως λένε, θεωρούν ότι «η αντίδραση της ΕΟΕ που έκρινε με βάση μόνο αυτό το στοιχείο και αγνοώντας τον χιουμοριστικό χαρακτήρα του σχολίου και την συγγνώμη της αθλήτριας, ήταν υπερβολική και δυσανάλογα αυστηρή».

«Η Βούλα Παπαχρήστου συνεχίζει να διαθέτει πλήρως το θεσμικό και ηθικό δικαίωμα του ευ αγωνίζεσθαι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ