Καπράλος: «Μας γεμίζουν θλίψη οι υποθέσεις Παπαχρήστου και Χονδροκούκη» - iefimerida.gr

Καπράλος: «Μας γεμίζουν θλίψη οι υποθέσεις Παπαχρήστου και Χονδροκούκη»

Καπράλος: «Μας γεμίζουν θλίψη οι υποθέσεις Παπαχρήστου και Χονδροκούκη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στη σκιά της υπόθεσης ντόπινγκ του Δημήτρη Χονδροκούκη και του αποκλεισμού της Βούλας Παπαχρήστου, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η επίσημη τελετή υποδοχής της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Χωριό.

Οι υποθέσεις των δύο αθλητών του στίβου μονοπώλησαν, όπως ήταν φυσικό, τις δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου μετά το πέρας της τελετής. «Ενώ θα έπρεπε σήμερα να είναι ημέρα χαράς, δυστυχώς αμαυρώνεται από το κρούσμα ντόπινγκ που είχαμε στην αποστολή, από έναν αθλητή που είχε τιμήσει την Ελλάδα, τον Χονδροκούκη. Το γεγονός μας γεμίζει θλίψη γιατί έχουμε πει πως θέλουμε επιτυχίες στον αθλητισμό, θέλουμε μετάλλια, αλλά θέλουμε καθαρά μετάλλια. Αυτό νομίζω πως εκφράζει όλο τον ελληνικό λαό, που θέλει επιτυχίες, αλλά επί ίσοις όροις και όχι με κλεψιά, γιατί το ντόπινγκ είναι κλεψιά», επισήμανε αρχικά ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ εξήγησε ότι το θετικό δείγμα του Δημήτρη Χονδροκούκη προέρχεται από αιφνιδιαστικό έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκε και το οποίο εξετάστηκε σε εργαστήριο του εξωτερικού

Αναφερόμενος στην υπόθεση της Βούλας Παπαχρήστου, ο πρόεδρος της ΕΟΕ εξέφρασε τη θλίψη του «... γιατί ξέρω πόσο πολύ έχει προσπαθήσει για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Χαρακτήρισε τη νεαρή αθλήτρια ένα μεγάλο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού, που θα αγωνιζόταν στο Λονδίνο με ελπίδες για διάκριση, και στη συνέχεια υπογράμμισε: «Δυστυχώς, τέτοιες δηλώσεις (σ.σ. αναφέρεται στην επίμαχη ανάρτηση της αθλήτριας) αμαυρώνουν τον αθλητισμό, είναι έξω από τα Ολυμπιακά ιδεώδη, γιατί στους Αγώνες συναθροίζονται αθλητές απ΄ όλες τις φυλές. Σκεφτείτε τι θα έλεγαν για την Ελλάδα τα ξένα ΜΜΕ και σκεφτείτε τι θα γινόταν την ημέρα που θα πήγαινε να αγωνιστεί, όταν όλο το στάδιο θα γιουχάιζε την αθλήτρια και μαζί με αυτή και την Ελλάδα».

Παρά τα γεγονότα του τελευταίου διημέρου, που στερούν από την ελληνική αποστολή δύο εκλεκτά μέλη της, ο Σπύρος Καπράλος εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι αθλητές μας θα κάνουν το καθήκον τους και θα φέρουν μετάλλια και διακρίσεις. «Και τότε θα τα χαρούμε περισσότερο, γιατί θα ξέρουμε ότι είναι καθαρά», υπογράμμισε και επανέλαβε ότι στόχος της ομάδας είναι μία καλύτερη συγκομιδή σε σχέση με εκείνη του Πεκίνου, πριν τέσσερα χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ