Ποιος είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης, που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ - iefimerida.gr

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης, που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ

Ποιος είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από την Βούλα Παπαχρήστου, ένας ακόμη Ελληνας πρωταθλητής και μάλιστα παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος Δημήτρης Χονδροκούκης, δεν θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου επειδή το πρώτο δείγμα του βρέθηκε θετικό σε έλεγχο ντόπινγκ.

Ο 24χρονος πρωταθλητής (γεννημένος στις 26 Ιανουαρίου του 1988) προπονείται με τον πατέρα του και πρώην πρωταθλητή του ύψους Δημήτρη Χονδροκούκη, ενώ παράλληλα είναι και φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Η κορυφαία στιγμή έως τώρα στην καριέρα του ήταν η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του 2012, που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη, με άλμα στα 2,33μ. Προηγουμένως, είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ελλάδας με άλμα στα 2,29μ.

Εκτός από αυτή την επιτυχία του, ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε αναδειχθεί πέμπτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ανοικτού στίβου του 2011 στη Νταεγού, πετυχαίνοντας ατομικό ρεκόρ με άλμα στα 2,32μ. Την ίδια χρονιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Παρίσι είχε καταλάβει την πέμπτη θέση με άλμα στα 2,29μ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ