Ανεξάρτητοι Ελληνες: Εκτός Βουλής τα γραφεία των Μητσοτάκη, Σημίτη, Σιούφα - iefimerida.gr

Ανεξάρτητοι Ελληνες: Εκτός Βουλής τα γραφεία των Μητσοτάκη, Σημίτη, Σιούφα

Εκτός Βουλής τα γραφεία των Μητσοτάκη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να απομακρυνθούν από το κεντρικό ιστορικό κτίριο της Βουλής των Ελλήνων όλα τα γραφεία των πολιτικών που δεν είναι πλέον εκλεγμένοι βουλευτές, ζήτησε σήμερα από τη διάσκεψη των προέδρων ο γραμμτέας της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος.

Με βάση τον κανονισμό γραφεία δικαιούνται οι πρώην πρωθυπουργοί, πρώην πρόεδροι της Βουλής και αρχηγοί κομμάτων που δεν μετέχουν πλέον στο κοινοβούλιο.

Δηλαδή, σε περίπτωση που υιοθετηθεί το αίτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα πρέπει να παραχωρήσουν τα γραφεία τους οι κύριοι Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Δημήτρης Σιούφας, Γιώργος Καρατζαφέρης που δεν είναι σήμερα βουλευτές, ενώ θα τα διατηρήσουν οι κύριοι Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Απόστολος Κακλαμάνης και Βύρων Πολύδωρας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πρότασης την ώρα που υπάρχει στενότητα χώρου στη Βουλή, που για πρώτη φορά είναι επτακομματική δεν είναι δυνατόν διατηρούν γραφεία πρώην πολιτικοί.

Χαρακτηριστικά σημείωσε: «Ζητώ από το προεδρείο να εξετάσει την πιθανή απομάκρυνση από το κεντρικό κτίριο της Βουλής, πολιτικών που έχουν γραφεία και αποσπασμένους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι μέλη του Κοινοβουλίου.

Δεν θέλω να χαρακτηριστώ αγενής, αλλά τους χώρους αυτούς τους έχουν ανάγκη τα κόμματα και οι εν ενεργεία βουλευτές.

Οσο δοξασμένοι είναι οι πρώην πολιτικοί μας μπορούν να εγκατασταθούν σε ένα άλλο κτίριο της Βουλής.»

Παράλληλα, ο κ. Μαρκόπουλος ζήτησε να σταματήσει να λειτουργεί η Βουλή ως Ολομέλεια και να ξεκινήσουν τα θερινά τμήματα με τη συμφωνία των κομμάτων να μη δοθεί η πρόσθετη αμοιβή στους βουλευτές για τη συμμετοχή τους σε αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ