Η Φέκτερ προαναγγέλλει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και Ecofin τον Αυγουστο - iefimerida.gr

Η Φέκτερ προαναγγέλλει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και Ecofin τον Αυγουστο

Η Φέκτερ προαναγγέλει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής και Ecofin τον Αυγουστο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η οικονομική κρίση σε Ελλάδα και Κύπρο θα οδηγήσει στη σύγκληση έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής, μέσα στον Αύγουστο, προέβλεψε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Σε δηλώσεις της στην αυστριακή εφημερίδα Osterreich, η αυστριακή υπουργός δηλώνει ότι εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα, «αλλά και στην Κύπρο», αυξάνεται η πιθανότητα για την πραγματοποίηση έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα, η υπουργός είχε αποσαφηνίσει κατηγορηματικά πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συζητείται αυτή τη στιγμή.

Στην ίδια εφημερίδα δήλωσε ότι αν το χρέος της Ελλάδας κριθεί μη βιώσιμο, δεν θα είναι δυνατή η καταβολή της επόμενης δόσης. Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της το 2020, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα. «Μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές παραλήψεις από τους Έλληνες, υπήρξαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχουν προχωρήσει οι μεταρρυθμίσεις και, ειδικά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει στασιμότητα» είπε η κυρία Φέκτερ.

Ιδιαίτερα προσεκτική ήταν η αυστριακή υπουργός Οικονομικών όταν εκλήθη από την εφημερίδα να σχολιάσει την άποψη του Γερμανού αντικαγκελάριου, Φίλιπ Ρέσλερ,που δήλωσε ότι μια έξοδος της Ελλάδας έπαψε πλέον να τρομάζει. Η κυρία Φέκτερ ανέφερε ότι αναμένεται η έκθεση της τρόικας τον Σεπτέμβριο που θα διαπιστώνει κατά πόσο η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ