ΕΚΤ: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη - iefimerida.gr

ΕΚΤ: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να μην καταρρεύσει η Ευρωζώνη

ΕΚΤ: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να αποτρέψουμε την κατάρρευση της Ευρωζώνης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δέσμευσή του ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι του προκειμένου να αποτρέψει τον κίνδυνο κατάρρευσης της Ευρωζώνης παρείχε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε μια εκδήλωση επενδυτών στο Λονδίνο, ο κ. Ντράγκι ανέφερε χαρακτηριστικά πως «εντός του πλαισίου της εντολής μας, η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσει το ευρώ. Και πιστέψτε με, θα είναι αρκετό».

«Στο βαθμό που το μέγεθος των ασφαλίστρων κινδύνου για το κρατικό χρέος (το κόστος δανεισμού) δυσχεραίνει την λειτουργία των καναλιών μετάδοσης κι εφαρμογής της νομισματικής πολιτικής, εισέρχεται στο πεδίο της εντολής μας», πρόσθεσε ο Ντράγκι.

Μετά τη δημοσιοποίηση των δηλώσεων αυτών το ευρώ ανέβηκε, ενώ τα παράγωγα βασισμένα στα γερμανικά ομόλογα βρέθηκαν σε αρνητικό έδαφος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ