ΗΠΑ: Σκηνές αποκάλυψης λόγω ανησυχητικών καιρικών φαινομένων - iefimerida.gr

ΗΠΑ: Σκηνές αποκάλυψης λόγω ανησυχητικών καιρικών φαινομένων

ΗΠΑ: σκηνές αποκάλυψης λόγω ανησυχητικών καιρικών φαινομένων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δρόμοι που ανοίγουν στη μέση σαν τριαντάφυλλο, ατσάλινες γέφυρες και μεταλλικά συστήματα υποστήριξης υπό διάλυση, εργοστασιακές εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας σε κατάσταση υψηλής επικινδυνότητας... Από το Τέξας μέχρι το Ιλινόις, ένα μεγάλο μέρος των υποδομών της χώρας υφίσταται σοβαρές φθορές λόγω των ασυνήθιστα υψηλών θερμοκρασιών και της υπερβολικής ξηρασίας ή των αναπάντεχων σφοδρών καταιγίδων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, μέσα σε μία μέρα μονάχα αεροπλάνο των Αμερικανικών Αεροπορικών Γραμμών δεν απογειώθηκε ποτέ καθώς κόλλησε στην άσφαλτο του αεροδιαδρόμου, η οποία κυριολεκτικά «έλιωνε» υπό το βάρος του αεροσκάφους, συρμός του υπόγειου σιδηρόδρομου εκτροχιάστηκε εξαιτίας της διαστολής που προκάλεσαν στις ράγες οι υψηλές θερμοκρασίες, ενώ στο ανατολικό Τέξας η τρομερή ξηρασία συρρικνώνει το έδαφος κάτω από τα οδικά δίκτυα με αποτέλεσμα οι δρόμοι να ανοίγουν στη μέση και να διαστέλλονται εκτός των ορίων τους προς την ύπαιθρο, προκαλώντας σοβαρά αυτοκινητιστικά δυστυχήματα.

Στο Σικάγο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας έπρεπε να πάρει ειδική άδεια λειτουργίας τον μήνα Ιούλιο, επειδή το υδάτινο σύστημα ψύξης έφτασε σε επικίνδυνα υψηλές θερμοκρασίες, πολύ πάνω από το κανονικό, ενώ στην ίδια περιοχή άλλο πυρηνικό εργοστάσιο αναγκάστηκε να παύσει τη λειτουργία του, επειδή η στάθμη του νερού στη δεξαμενή από την οποία αντλεί η εγκατάσταση για την ψύξη του αντιδραστήρα είχε πέσει επικίνδυνα.

Επιπλέον, η συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων (καταιγίδες κ.ο.κ.) ξεπερνάει κάθε προηγούμενο των τελευταίων πολλών χρόνων, με τους ειδικούς επιστήμονες να προειδοποιούν ότι οι απρόβλεπτες αυξομειώσεις της θερμοκρασίας θα συνεχιστούν για πολύ ακόμα, προκαλώντας νέο κύκλο καταστροφικών επεισοδίων στις υποδομές.

Στη Νέα Ορλεάνη οι αρχές ετοιμάζονται να ξοδέψουν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να αυξήσουν το ύψος των φραγμάτων και να βελτιστοποιήσουν τα αντιπλημμυρικά έργα, καθώς η στάθμη της θάλασσας αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο, λόγω των εξίσου αναμενόμενων ακραίων καταιγίδων.

Στην Ουάσινγκτον, το σύστημα των υπόγειων σιδηροδρομικών γραμμών, το οποίο πρωτολειτούργησε το 1976, αναθεώρησε για πρώτη φορά το πρωτόκολλο λειτουργίας του, μειώνοντας το όριο ταχύτητας με την οποία ταξιδεύουν οι συρμοί, λόγω των αναπάντεχων διαστολών που υφίστανται οι μεταλλικές ράβδοι.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι όχι μόνο οι ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρος ο πλανήτης διέρχεται μία περίοδο προσαρμογής σε νέα κλιματικά δεδομένα, τα οποία εφεξής θα είναι όλο και συχνότερα και σε περίπτωση ολιγωρίας των αρχών όλο και πιο καταστρεπτικά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ