Citigroup: Στο 90% πλέον το ενδεχόμενο εξόδου Ελλάδας από το ευρώ - iefimerida.gr

Citigroup: Στο 90% πλέον το ενδεχόμενο εξόδου Ελλάδας από το ευρώ

Citigroup: Στο 90% πλέον το ενδεχόμενο εξόδου Ελλάδας από το ευρώ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα φαίνεται ότι υιοθετεί ένας από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς οργανισμούς του κόσμου, η Citigroup.

Οι αναλυτές της Citi βασιζόμενοι στις εκτιμήσεις του επικεφαλής οικονομολόγου του Οργανισμού Βίλεμ Μπούιτερ ανεβάζουν πλέον στο 90% τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ελλάδας και εξόδου της από την Ευρωζώνη, μέσα στους επόμενους 12 έως 18μήνες.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Dow Jones Newswires, στις προηγούμενες εκτιμήσεις της η Citi τοποθετούσε τις πιθανότητες μεταξύ 50% και 75%.

Η τράπεζα εκτιμά παράλληλα ότι θα χρειαστεί κάποια μορφή διάσωσης με τη συμμετοχή της Τρόικα τόσο για την Ισπανία όσο και για την Ιταλία μέχρι το τέλος του 2012.

«Το βασικό μας σενάριο είναι για παρατεταμένη οικονομική αδυναμία και σοβαρά εμπόδια στις χρηματοοικονομικές αγορές στις χώρες της περιφέρειας, οδηγώντας ολόκληρη την Ευρωζώνη σε ύφεση αυτό το έτος και το επόμενο», αναφέρει η Citi.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ