Ανοιχτά τα φαρμακεία το Σάββατο και απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης - iefimerida.gr

Ανοιχτά τα φαρμακεία το Σάββατο και απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης

Ανοιχτά τα φαρμακεία το Σάββατο και απογεύματα Δευτέρας και Τετάρτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε το «πράσινο φως» προκειμένου τα φαρμακεία να παραμένουν ανοιχτά τα Σάββατα αλλά κατά τα απογεύματα της Δευτέρας και της Τετάρτης απορρίπτοντας τις προσφυγές των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής, Κορινθίας και Λιβαδειάς.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι υποστηρίζουν πως η απελευθέρωση του ωραρίου των φαρμακοποιών θα επιφέρει στον κλάδο «ανεπανόρθωτη βλάβη» και θα προκαλέσει σύγχυση στους φαρμακοποιούς και το καταναλωτικό κοινό, καθώς και τον περιορισμό του ελεύθερου ανταγωνισμού στον τομέα της λιανικής διάθεσης φαρμάκων και φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων.

Ωστόσο σύμφωνα με τις διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν κατά τις απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή, καθώς και το Σάββατο, ενώ οι φαρμακοποιοί που επιθυμούν να εργαστούν πέραν του καθοριζόμενου ωραρίου, υποχρεούνται να το δηλώσουν στους οικείους φαρμακευτικούς συλλόγους και στους αρμόδιους περιφερειάρχες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ