Κίνα: 39 τραυματίες από επίθεση με μολότοφ σε τράπεζα - iefimerida.gr

Κίνα: 39 τραυματίες από επίθεση με μολότοφ σε τράπεζα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια βόμβα μολότοφ που έριξε σήμερα ένας δυσαρεστημένος πρώην εργαζόμενος σε αγροτική τράπεζα θιβετανικής περιοχής της επαρχίας Γκανσού στη βορειοδυτική Κίνα προκάλεσε τον τραυματισμό 39 ανθρώπων, έγινε γνωστό από το πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα και την τοπική κυβέρνηση.

Έξι άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά από την έκρηξη στον Ενωμένο Συνεταιρισμό Αγροτικών Πιστώσεων της Κομητείας Τιαντσού στην πόλη Βουβέι. Αυτόπτης μάρτυρας είπε πως η έκρηξη οφειλόταν σε αυτοσχέδια "βόμβα βενζίνης", μετέδωσε το Νέα Κίνα στην αγγλόφωνη υπηρεσία του.

Η κυβέρνηση της Τιαντσού ανακοίνωσε πως ο Γιανγκ Σιανγουέν, ένα Κινέζος Χαν που είχε απολυθεί τον περασμένο μήνα από τη δουλειά του στην τράπεζα αφού κατηγορήθηκε για κατάχρηση, έριξε ένα μπουκάλι γεμάτο με βενζίνη μέσα σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, προκαλώντας πυρκαγιά.

"Ήταν δυσαρεστημένος και προέβη στον εμπρησμό στο όνομα της εκδίκησης", αναφέρεται σε δήλωση που ανήρτησε η τοπική κυβέρνηση στον ιστότοπό της.

Ο Γιανγκ διέφυγε και η αστυνομία τον καταζητεί, προστίθεται.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τράπεζα βόμβα Kίνα μολότοφ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ