Κομισιόν: Ο Μπαρόζο μεταφέρει το μήνυμα ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα - iefimerida.gr

Κομισιόν: Ο Μπαρόζο μεταφέρει το μήνυμα ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα

Κομισιόν: Ο Μπαρόζο μεταφέρει το μήνυμα ότι η ΕΕ θα στηρίξει την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μήνυμα ότι «η Ευρώπη θα στηρίξει την Ελλάδα και δημοσιονομικά και με ανάπτυξη» στέλνει η επίσκεψη του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μανουέλ Μπαρόζο, σύμφωνα με την Κομισιόν, η οποία, παράλληλα, τονίζει πως «η αποστολή Μπαρόζο» είναι μια ευκαιρία να ακουστεί η θέση της ενιαίας Ευρώπης από τα πιο έγκυρα χείλη, σε μια συγκυρία που ακούγονται πολλές αρνητικές φωνές για την Ελλάδα.

Κύριος συνομιλητής του κ. Μπαρόζο κατά την ολιγόωρη παραμονή του εδώ θα είναι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο ο Ευρωπαίος αξιωματούχος συναντά για πρώτη φορά από την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

Αναμένεται ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής θα παράσχει στήριξη στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας, υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, θέση την οποία επιβεβαίωσε και χτες ο πρωθυπουργός ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, παραπέμποντας το αίτημα της αναδιαπραγμάτευσης εν ευθέτω χρόνω, όταν η διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας θα έχει βελτιωθεί από τα απτά αποτελέσματα των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σύμφωνα με πηγές της Κομισιόν κ. Μπαρόζο δεν θα εμπλακεί, στα θέματα της Τρόικα. Αυτό που αναμένεται είναι κατά τη συζήτηση με τον πρωθυπουργό να αποτυπωθεί το πού βρίσκεται η υλοποίηση του προγράμματος και η αξιοποίηση των μέσων που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Πρόκειται για μια «πολύ θετική αποστολή», υπογραμμίζουν οι πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ