Βενιζέλος: Ανιστόρητοι όσοι πετούν επικοινωνιακά «βελάκια» στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Βενιζέλος: Ανιστόρητοι όσοι πετούν επικοινωνιακά «βελάκια» στην Ελλάδα

Βενιζέλος: Ανιστόρητοι όσοι πετούν βελάκια στον αδύναμο έταιρό τους την Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανιστόρητους χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, όσους από τους εταίρους της χώρας της πετούν «κάθε μέρα επικοινωνιακά βελάκια».

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Γραμματείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «πρέπει να στείλουμε στους φίλους μας στην Ευρωζώνη και τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς» ότι «όσοι νομίζουν ότι προσφέρουν υπηρεσία στο ευρώ ή στη χώρα τους, πετώντας κάθε μέρα επικοινωνιακά «βελάκια» σε έναν αδύναμο εταίρο που βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση της δημοσιονομικής του προσαρμογής, κάνουν τραγικό πολιτικό και οικονομικό λάθος, εμφανίζονται ανιστόρητοι, δεν έχουν μελετήσει την οικονομική ιστορία των μεγάλων κρίσεων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε επίσης ότι «το κρίσιμο πρόβλημα της Ευρωζώνης δεν είναι η Ελλάδα και τα ελληνικά μακροοικονομικά και οικονομικά μεγέθη, αλλά ο τρόπος λειτουργίας της ζώνης του ευρώ και κυρίως η διασφάλιση της προοπτικής της».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, επίσης, στα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε νωρίτερα με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σημειώνοντας ότι υπήρξε ανταπόκριση στο αίτημά του για αλλαγή των ρυθμίσεων του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, ώστε να προσαρμοστούν στα δεδομένα της κρίσης. Μάλιστα, προανήγγειλε ότι η Ένωση Τραπεζών θα παρουσιάσει σχετικά, ολοκληρωμένη και δίκαιη πρόταση περί τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, στη συνάντηση έθεσε και το πρόβλημα της αντιμετώπισης των δανειοληπτών, που βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων τους και ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες να εφαρμόζουν, ως προς τις διευθετήσεις των δανείων και ιδίως των καταναλωτικών ή στεγαστικών, τους κανόνες που έχουν νομοθετηθεί για τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ούτως ώστε η συνολική διάρκεια του δανείου, ο αριθμός των δόσεων και ιδίως το ύψος της μηνιαίας δόσης να εναρμονιστεί με τα πραγματικά εισοδήματα και τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες του κάθε δανειολήπτη. Τόνισε δε επ' αυτού ότι μπορούν να βρεθούν λύσεις.

Αναφορικά με την έτερη συνάντηση που είχε, με το προεδρείο της ΚΕΔΕ, δεσμεύτηκε ότι στην αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών και στις συναντήσεις που θα έχει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα μεταφέρει το αίτημά τους να μην υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στους προϋπολογισμούς των δήμων και πως το ποσό των 2,7 δισ. ευρώ που θα λάβουν είναι επιβεβλημένο ώστε να ανταποκριθούν στο κοινωνικό τους έργο. Επιπλέον, ανέφερε ότι συζητήθηκε και το ζήτημα του τρόπου είσπραξης των ανταποδοτικών τελών μέσω της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ