Ελλιπής εκπαίδευση και υπερβολική ταχύτητα σκοτώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ - iefimerida.gr

Ελλιπής εκπαίδευση και υπερβολική ταχύτητα σκοτώνουν την ομάδα ΔΙΑΣ

Ελλιπής εκπαίδευση και υπερβολική ταχύτητα σκοτώνουν τους αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά νεκρούς μέσα σε δύο χρόνια μετρά η ομάδα ΔΙΑΣ της αστυνομίας με τους τρεις να τραυματίζονται θανάσιμα μέσα σε περίπου σαράντα ημέρες. Συγκεκριμένα στις 17 Ιουνίου την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο στο Ζεφύρι, ένας 30χρονος αστυνομικός της ομάδας, όταν Ι.Χ. παραβίασε «Stop» και παρέσυρε την μηχανή του άτυχου αστυνομικού.

Χθες τα ξημερώματα ακόμα δύο μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Μεσογείων όταν η μηχανή τους -είτε επειδή έσκασε το λάθος, είτε εξαιτίας της υπερβολικής ταχύτητας- προσέκρουσε στο κράσπεδο με αποτέλεσμα να χτυπήσουν οδηγός και συνοδηγός σε κώλωνα της ΔΕΗ.

Στις 18 Μαΐου το Σωματείο Ειδικών Φρουρών είχε επισημάνει με επιστολή του προς το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι «η καθημερινότητα αναδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ένα πολύ τρωτό σημείο της λειτουργίας της ΔΙ.ΑΣ., τα τροχαία ατυχήματα και τις δεκάδες των συναδέλφων που τραυματίζονται σε καθημερινή βάση», επισημαίνοντας ουσιαστικά τους κινδύνους που κρύβονται καθημερινά στην άσφαλτο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας μιλώντας στο newsbeast.gr επεσήμανε πως θα πρέπει η Υπηρεσία τους να είναι πιο προσεκτική και να προσπαθεί να επιλύσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν. Πρόσθεσε μάλιστα «πολλά λάθη γίνονται λόγω απροσεξίας και υπερβολικής ταχύτητας. Γι' αυτό θα πρέπει οι αστυνομικοί να ελέγχονται σε θέματα εκπαίδευσης και σε θέματα εποπτείας. Η Υπηρεσία δεν πρέπει να επιτρέπει τις μεγάλες ταχύτητες και κάποιους που βλέπει πιο επιπόλαιους ή να τους περνάει από εκπαίδευση ή να τους διώχνει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ