Γ. Παπανδρέου: "Το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο χωρίς αναδιάρθρωση" - iefimerida.gr

Γ. Παπανδρέου: "Το ελληνικό χρέος είναι διαχειρίσιμο χωρίς αναδιάρθρωση"

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα δοκιμάζεται η ικανότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την παγκόσμια κρίση αλλά και η ίδια η βούληση και η συνοχή της, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας πριν από λίγο στη διάσκεψη για τη διεθνή διακυβέρνηση, στο Όσλο της Νορβηγίας.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, και άφησε αιχμές κατά των αγορών, σημειώνοντας ότι οι πιέσεις τους και τα αλλεπάλληλα ξένα δημοσιεύματα εις βάρος της Ελλάδας δημιουργούν κλίμα φόβου για τις εξελίξεις. "Στην Ευρώπη και στον κόσμο υπάρχει μία πολιτική φόβου και μία δυσπιστία στις δυνάμεις της κοινωνίας μας και σε αυτά που μπορεί να κάνει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα πως "το ελληνικό δράμα έχει στην πραγματικότητα καταστεί ευρωπαϊκό δράμα".

Μιλώντας για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, υποστήριξε ότι "θα πρέπει να προχωρήσουμε ακόμη πιο μπροστά", ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά στις μεταρρυθμίσεις που έχουν ήδη γίνει στην Ελλάδα, καθώς και στα θετικά αποτελέσματα που διαφαίνονται με την αύξηση των εξαγωγών και την ανοδική κίνηση του τουρισμού.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου μετά τη διάσκεψη θα συναντηθεί και με τον Νορβηγό ομόλογό του Γ. Στόλτενμπεργκ.

Η πορεία της Ευρώπης, η κατάσταση της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά και η διακυβέρνηση με ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και με πιο δίκαιο τρόπο βρέθηκαν στο επίκεντρο του χθεσινοβραδινού δείπνου εργασίας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και των συμμετεχόντων στη Διάσκεψη για την Προοδευτική Διακυβέρνηση, στο Όσλο.

Στη συζήτηση ετέθη επίσης και το μεγάλο -όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε- θέμα της μετανάστευσης, για το οποίο οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος αντιμετώπισής του.

Στη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Σερβίας Μπορίς Τάντιτς, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε εκτεταμένα και αναλύθηκε η κατάσταση στα Βαλκάνια, η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής καθώς και οι εξελίξεις στο Κόσοβο, ενώ επαναβεβαιώθηκαν οι άριστες διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Σερβίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ