Αλμούνια: Η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια δήλωσε ότι οι χώρες της Ευρώπης θα πρέπει να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν την Ελλάδα, δίνοντας στη χώρα περισσότερη χρηματοοικονομική βοήθεια εάν χρειαστεί.

Σε συνέντευξη στο Dow Jones Newswires ο Αλμούνια δήλωσε, σύμφωνα με το Capital.gr, ότι οι εταίροι θα πρέπει να κάνουν περισσότερα βήματα για να βοηθήσουν τη χώρα με την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποσχέσεις της προωθώντας τις μεταρρυθμίσεις,.

«Έχουν τεράστια προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και θα πρέπει να βρουν τις δικές τους λύσεις. Αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα μόνοι τους. Εάν κάνουν ό,τι έχουν υποσχεθεί, τότε οι ευρωπαϊκοί οργανισμοί και τα άλλα μέλη της ΕΕ θα πρέπει να στηρίξουν την Ελλάδα», δήλωσε. Ερωτηθείς εάν αυτή η στήριξη σημαίνει να δοθούν περισσότερα κεφάλαια στην Ελλάδα, ο Αλμούνια δήλωσε «Ναι, περισσότερα λεφτά».

Είναι η πρώτη φορά που ένα κορυφαίο μέλος της Κομισιόν έχει δημοσίως στηρίξει την ιδέα να δοθούν περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα από το πακέτο των 174 δισ. ευρώ, το δεύτερο που έχει λάβει. Ο Aλμούνια, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αλλά και Επίτροπος για θέματα Ανταγωνισμού, μίλησε σχετικά με τις νέες ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του χρέους της Ελλάδας και τις φήμες ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί περισσότερα χρήματα από τους πιστωτές της.

Τα σχόλια του Aλμούνια αποκτούν μεγαλύτερη σημασία εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο στην Αθήνα, για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ