Προβάδισμα στην Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας - iefimerida.gr

Προβάδισμα στην Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας

Προβάδισμα στην Πειραιώς για την εξαγορά της Αγροτικής Τράπεζας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μεγάλο ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών ήταν το βασικό θέμα της συνάντησης που είχαν χθες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με τον αναπληρωτή του Χρήστο Σταϊκούρα και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο. Παράλληλα εξετάστηκαν τα ζητήματα της πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας, όπου διαπιστώθηκε ότι η πρόταση της Πειραιώς της δίνει προβάδισμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εξετάστηκαν όλα τα οικονομικά στοιχεία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ενόψει και του νέου κύκλου συζητήσεων με την Τρόικα και συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα της ανακεφαλαιοποίησης που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα υλοποιηθεί τελικά το Σεπτέμβριο.

Σε ότι αφορά την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας που σύμφωνα με την Τρόικα δεν θα πρέπει να μπει στην ανακεφαλαιοποίηση, κρίθηκε ότι η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς είναι αυτή που σήμερα έχει αντικειμενικά το προβάδισμα, καθώς εκτός των άλλων εγγυάται ότι κανείς από τους περίπου 7.000 εργαζόμενους σήμερα στην ΑΤΕ δεν πρόκειται να απολυθεί.

Εφόσον η αγοραπωλησία ολοκληρωθεί η Τράπεζα Πειραιώς θα ενισχύσει τη θέση της στην ελληνική τραπεζική αγορά καθώς εκτός του ότι αποκτά πλέον περισσότερα από 1.200 καταστήματα με περίπου 20.000 εργαζόμενους σε κάθε γωνιά της χώρας αποκτά και μια προνομιακή σχέση με εκατοντάδες χιλιάδες αγρότες, ένα κομμάτι του πληθυσμού που παραδοσιακά είναι πελάτες της Αγροτικής Τράπεζας.

Το προσφερόμενο τίμημα δεν έχει γίνει γνωστό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ