Ο Μοσκοβισί ζητά άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής - iefimerida.gr

Ο Μοσκοβισί ζητά άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής

Ο Μοσκοβισί ζητά άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην ανάγκη να εφαρμοστούν γρήγορα και αποτελεσματικά οι αποφάσεις που έλαβαν οι ηγέτες των χωρών της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής του περασμένου Ιουνίου προκειμένου να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη για την «διάρκεια» και τη «δύναμη» της Ευρωζώνης, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί.

«Η κατάσταση που ζούμε είναι μια κατάσταση που πρέπει να την θέσουμε υπό έλεγχο και θα το κάνουμε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπουργός μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού Αλασάν Ουαταρά.

Στο επίκεντρο της ανησυχίας της ευρωζώνης βρίσκεται η Ισπανία, καθώς η χώρα αυτή βλέπει καθημερινά τα επιτόκια δανεισμού της να αυξάνονται, παρά το ευρωπαϊκό σχέδιο διάσωσης των τραπεζών της.

«Θα κάνουμε κάθε χρήσιμη επαφή για να πούμε ότι αυτή η ευρωζώνη είναι ισχυρή, αξιόπιστη και να θέσουμε σε εφαρμογή τις πολιτικές που θα επιτρέψουν να καθησυχάσουμε για τη διάρκεια, για το μέλλον, για την ισχύ της ευρωζώνης», πρόσεθεσε.

Ωστόσο τις προηγούμενες ώρες προκλήθηκε αλαλούμ δηλώσεων, καθώς η ισπανική κυβέρνηση είχε αφήσει να διαρρεύσει στον Τύπο ότι η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία είχαν συντάξει κοινή ανακοίνωση ζητώντας την άμεση ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης για τις χώρες που έχουν ανάγκη, συμφώνως με τα όσα πρότεινε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση Παρίσι και Ρώμη έσπευσαν να διευκρινίσουν οτι δεν υπήρξε τέτοια δήλωση που να συντάχθηκε από κοινού. Ωστόσο το περιεχόμενο των δηλώσεων Μοσκοβισί συνάδει με αυτή ακριβώς την ανακοίνωση.

Όλα φαίνεται πως θα αποκρυσταλλωθούν την Πέμπτη, οπότε και θα υπάρξει συνάντηση του κ. Μοσκοβισί με τον Ισπανό ομόλογό του, Λουίς δε Γκίνδος, όπου εικάζεται πως οι δύο χώρες θα αναπτύξουν κοινή γραμμή έναντι του Βερολίνου.

«Ασφαλώς θα έχω και άλλες επαφές. Χρειάζεται αποφασιστικότητα, ηρεμία, εμπιστοσύνη και να εργαστούμε για την αποτελεσματική, γρήγορη, ισχυρή εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου», υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ