Συνάντηση Στουρνάρα-Προβόπουλου για την Αγροτική και την ανακεφαλαιοποίηση - iefimerida.gr

Συνάντηση Στουρνάρα-Προβόπουλου για την Αγροτική και την ανακεφαλαιοποίηση

Συνάντηση Στουρνάρα-Προβόπουλου για την Αγροτική και την ανακεφαλαιοποίηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας με θέμα το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Για την Αγροτική φαίνεται ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες πώλησης της τράπεζας, με κύκλους του οικονομικού επιτελείου να δηλώνουν ότι θα αναζητηθεί η πιο καλή μέθοδος προκειμένου το Δημόσιο να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν θα αρκέσουν τα 50 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι το ποσό είναι αρεκτό.

Πάντως, το χρονοδιάγραμμα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών φαίνεται να πηγαίνει πίσω για μετά το Σεπτέμβριο.

Ωστόσο σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών δεν υπήρξαν αποφάσεις για την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, οι οποίες ούτως ή άλλως δεν αναμένονται πριν από την ολοκλήρωση των επαφών με την Τρόικα.

Συνάντηση με την ΟΤΟΕ

Νωρίτερα, ο κ. Στουρνάρας είχε συναντηθεί με το προεδρείο της ΟΤΟΕ, όπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Σταύρος Κούκος ενημέρωσε τον υπουργό Οικονομικών για τις θέσεις των τραπεζοϋπαλλήλων σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ο πρόεδρος της ΟΤΟΕ τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα τραπεζών με πυρήνα την Αγροτική Τράπεζα, ώστε να εξασφαλιστεί η ισορροπία του τραπεζικού συστήματος, να ενισχυθεί η παρέμβαση του δημοσίου στη χρηματοπιστωτική λειτουργία για τη κατανομή των πόρων στην ανάπτυξη της οικονομίας και στην αποφυγή εναρμονισμένων πρακτικών.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η ΟΤΟΕ εξέφρασε την έντονη ανησυχία της δεδομένου ότι, διαπιστώνει πως για μια ακόμη φορά οι πολιτικές ευθύνες μετατοπίζονται στους δανειστές και στην Τράπεζα Ελλάδος, στην οποία αναγνωρίζεται ειδικός και ιδιαίτερος ρόλος και φαίνεται να μην έχει σχέση και εξάρτηση από την ίδια τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΟΤΟΕ, «ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι τα κεφάλαια της ανακεφαλαιοποίησης προέρχονται από τους δανειστές και θα υπάρχει συναπόφαση της κυβέρνησης μαζί τους για τον τρόπο και τους όρους της κατανομής και της διάθεσής τους».

«Ανέφερε ακόμη ότι τα θέματα των τραπεζών είναι θέματα που χειρίζονται κυρίως η τρόικα σε απευθείας επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών δεν θα πραγματοποιηθεί άμεσα γιατί θα προηγηθεί η διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της.

«Τέλος, ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι θα είναι άμεση η αντιμετώπιση του μέλλοντος της Αγροτικής Τράπεζας, ότι η Credit Agricole θα είναι παρούσα και στο μέλλον στην ελληνική αγορά. Τέλος είπε ότι η κυβέρνηση προτίθεται να εγγυηθεί την απασχόληση εν όψει των εξελίξεων στο τραπεζικό σύστημα», κατέληξε η ΟΤΟΕ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ