Μόντι και Ολάντ «αδειάζουν» τον Ραχόι, -Διαψεύδουν τα περί κοινής ανακοίνωσης - iefimerida.gr

Μόντι και Ολάντ «αδειάζουν» τον Ραχόι, -Διαψεύδουν τα περί κοινής ανακοίνωσης

«Αδειάζουν» τον Ραχόι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαψεύδουν Ρώμη και Παρίσι την ύπαρξη κοινού διαβήματος με τη Μαδρίτη με το οποίο ζητείται η άμεση εφαρμογή των συμφωνιών του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, η ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε τις βραδινές ώρες την πολύ μεγάλη έκπληξή της, «για την πρωτοβουλία που ανήγγειλε το υπουργείο Εξωτερικών στη Μαδρίτη, αναφορικά με μια φερόμενη ως κοινή δήλωση της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Γαλλίας, πρωτοβουλία για την οποία η ιταλική κυβέρνηση δεν είναι ενήμερη».

Στο ίδιο μήκος κλίματος και η Γαλλία, η οποία, δια μέσου του εκπροσώπου του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, Μπερνάρ Καζνέβ, δήλωσε πως «δεν υπήρξε ένα κοινό διάβημα, με τη συμμετοχή της Ιταλίας και της Ισπανίας. Δεν ζητήσαμε να εφαρμοστούν, άμεσα, οι συμφωνίες (του Ευρωπαϊκού συμβουλίου). Παρακολουθούμε τις αποφάσεις που υιοθετεί το Ευρωπαϊκό συμβούλιο και στη συνέχεια πράττουμε τα δέοντα».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Ισπανός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Ευρωπαϊκή Ένωση, Εστάδο Μέντες ντε Βίγο, είχε δώσει στη δημοσιότητα ανακοίνωση, η οποία φερόταν να έχει συνταχθεί από κοινού μεταξύ Ισπανίας, Ιταλίας και Γαλλίας, μέσω της οποίας ζητούσε την άμεση εφαρμογή της συμφωνίας με την οποία ο μηχανισμός χρηματοπιστωτικής αρωγής της Ευρωζώνης μπορεί να παρέμβει για να βοηθήσει τις χώρες με δημοσιονομικά προβλήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ