Με... ερωτηματολόγια ξεκινά η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Με... ερωτηματολόγια ξεκινά η ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ

Ερωτηματολόγιο για την ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ θα στείλει σε στελέχη ο Βενιζέλος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσω ερωτηματολογίου που θα αποστείλει προς απάντηση στα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα διαμορφωθούν οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί ο διάλογος για την ανασύσταση της παράταξης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κύκλους της Ιπποκράτους, στο ερωτηματολόγιο θα περιλαμβάνονται ερωτήματα που θα αφορούν θέματα σχετικά με την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ.

Στη σημερινή πολύωρη συνεδρίαση, τα μέλη του εν λόγω οργάνου παρουσίασαν τα κείμενα σχολιασμού πάνω στις ομιλίες που είχε πραγματοποιήσει στη Συνδιάσκεψη και την τελευταία συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο κ. Βενιζέλος, κάτι το οποίο τους είχε ζητήσει ο ίδιος.

Κατά τη δευτερολογία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε από τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας να υπάρξουν άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να οργανωθεί ο προγραμματικός διάλογος με τη ΔΗΜΑΡ, τους Οικολόγους Πράσινους και κινήματα πολιτών.

Τι είπαν κατά τις τοποθετήσεις τους στη συνεδρίατη της Πολιτικής Γραμματείας τα στελέχη του κόμματος

Ο Πέτρος Ευθυμίου, επανέλαβε τη θέση του για πιο ουσιαστική συμμετοχή των κ.Βενιζέλου και του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στην κυβέρνηση, σε ρόλους αντιπροέδρων, καθώς εκτιμά ότι η ανάγκη γι' αυτό θα έχει προκύψει έως τον Οκτώβριο.

Ο κ. Βενιζέλος, από την πλευρά του εκτίμησε, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να εμπλακεί στην καθημερινή διαχείριση του κυβερνητικού έργου, η οποία δεν επιτρέπει μια στρατηγική θεώρηση των πραγμάτων.

Οι Γιώργος Παναγιωτακόπουλος και Κώστας Πανταζής, στο πλαίσιο της οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξαν ότι πρέπει να αξιοποιηθούν στελέχη του κόμματος που ήταν εκλεγμένα μέλη στο τελευταίο Εθνικό Συμβούλιο και υποψήφιοι βουλευτές στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις.

Η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε πως το κοινωνικό συμβόλαιο του ΠΑΣΟΚ με το λαό έχει υποστεί ισχυρό πλήγμα και πρέπει να ιδωθεί από την αρχή. «Η ιδεολογικοποίηση του μνημονίου οδήγησε σε θολό στίγμα του ΠΑΣΟΚ και στην μετάλλαξη του DNA μας», είπε και πρότεινε να αναλάβει το ΠΑΣΟΚ πρωτοβουλίες για το κοινωνικό κράτος. Ακόμη, ζήτησε να υπάρξει συζήτηση για το πώς το ΠΑΣΟΚ μπορεί να συνδιαμορφώσει τις ευρωπαϊκές εξελίξεις με τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και τις χώρες του Νότου.

Η αλλαγή και η ανασύσταση ποτέ δεν γίνεται από τα πάνω, αλλά θα πρέπει να κινητοποιηθεί η βάση, υποστήριξε ο Βαγγέλης Αργύρης, ο οποίος εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει ήδη διεξοδική αυτοκριτική και πως δεν χρειάζεται άλλο «αυτομαστίγωμα».

Ο Πάρις Κουκουλόπολος αναφέρθηκε στην ανάληψη πέντε πρωτοβουλιών για την έντονη παρουσία του ΠΑΣΟΚ στην Ευρώπη, την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την αντιπαράθεση με τη νεοφιλελεύθερη στρατηγική, την ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για θέματα, μεταξύ άλλων, ρευστότητας και κοινωνικής πρόνοιας και την ανάπτυξη κινήματος αποδείξεων, έστω και εάν δεν υπάρχει κίνητρο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ