Φήμες ότι η Bαρκελώνη «πέφτει στα γόνατα» της Μαδρίτης για βοήθεια - iefimerida.gr

Φήμες ότι η Bαρκελώνη «πέφτει στα γόνατα» της Μαδρίτης για βοήθεια

Φήμες ότι η Bαρκελώνη «πέφτει στα γόνατα» της Μαδρίτης για βοήθεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην Κεντρική Τράπεζα της Ισπανίας προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια, ενδεχομένως να απευθυνθεί η Καταλονία, αφού το χρέος της φτάνει σχεδόν τα 6 δισ. ευρώ. Έτσι θα είναι η τρίτη περιφέρεια της χώρας μετά τη Βαλένθια και τη Μούρθια που καταφεύγουν στο ειδικό ταμείο που δημιούργησε ισπανική κυβέρνηση.

«Η Καταλονία δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει οικονομική βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση, μολονότι αυτή είναι μία επιλογή που θα μελετηθεί» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπός της τοπικής κυβέρνησης.

Νωρίτερα, ο Αντρέου Μας-Κόλελ υπουργός Οικονομικών της Καταλονίας είχε δηλώσει στο BBC ότι «δεν έχουμε άλλη τράπεζα να απευθυνθούμε από την Τράπεζα της Ισπανίας». Ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή το τοπίο σχετικά με το πιθανό αίτημα της Καταλονίας παραμένει θολό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ