Βέρνερ Φάιμαν: Ανυπολόγιστες οι ζημιές για όλους, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ - iefimerida.gr

Βέρνερ Φάιμαν: Ανυπολόγιστες οι ζημιές για όλους, αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ

Αυστριακός καγκελάριος: Ανυπολόγιστες οι ζημιές για όλους
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανυπολόγιστες θα ήταν οι συνέπειες για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης από μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, εκτιμά ο καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν.

Ο κ. Φάιμαν, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «θα το επαναλάβω για μια ακόμη φορά, πως αν μια χώρα εξέλθει από την Ευρωζώνη, αυτό θα έχει μειονεκτήματα για όλες τις χώρες».

Μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, κατήγγειλε τους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς του γερμανού υπουργού Οικονομίας και αντικαγκελάριου, Φίλιπ Ρέσλερ, λέγοντας πως η λύση της εξόδου από την Ευρωζώνη «δεν είναι, όπως θέλουν να την παρουσιάσουν ορισμένοι, η φθηνότερη, η ευνοϊκότερη και η καλύτερη, αλλά, τουναντίον, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες».

Ταυτόχρονα, παρατήρησε πως όπως ισχύει για την ελληνική κυβέρνηση, δηλαδή ότι θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εταίρους της, ακριβώς το ίδιο ισχύει και από την άλλη πλευρά: Και οι ευρωπαίοι εταίροι πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ