Υπουργείο Εξωτερικών: Αν χρειαστεί θα εκκενωθεί η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό - iefimerida.gr

Υπουργείο Εξωτερικών: Αν χρειαστεί θα εκκενωθεί η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό

Υπουργείο Εξωτερικών: Αν χρειαστεί θα εκκενωθεί η ελληνική πρεσβεία στη Δαμασκό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, με την πόλη της Δαμασκού να δοκιμάζεται από τα πυρά των δυνάμεων του Ασαντ και των αντικαθεστωτικών παρακολουθούν οι επιτελείς του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν κάθε ενδεχόμενο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Γιώργος Δελαβέκουρας μιλώντας στο iefimerida.gr δεν απέκλεισε ακόμα και το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Ήδη από την περασμένη εβδομάδα έχει εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για να μην επισκέπτεται κανένας Έλληνας πολίτης τη Δαμασκό.

Ο κ.Δελαβέκουρας επεσήμανε ακόμη πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε αν καταστεί αναγκαίο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκκένωσης της ελληνικής πρεσβείας στην Δαμασκό και αναστολή της λειτουργίας της.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Το Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα οδηγία σχετικά με τη ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη Συρία, η οποία εξακολουθεί να είναι σε ισχύ.

Επίσης, έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στην Πρεσβεία, σχετικά με την προετοιμασία που πρέπει να κάνει για κάθε ενδεχόμενο και την ενημέρωση που πρέπει να παρέχει στους Έλληνες που βρίσκονται στη Συρία.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά, αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση ασφαλείας και δρομολόγησε την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό. Για όποιες εξελίξεις θα υπάρξει ενημέρωση.

Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με ψυχραιμία και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ