Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς - iefimerida.gr

Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς

Νέος αρχηγός του Λιμενικού ο αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την Τετάρτη στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης παραλαβής του Αρχηγού στο Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή. Η τελετή θα γίνει στο προαύλιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου στην Ακτή Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Τα ηνία του Σώματος θα αναλάβει ο μέχρι πρότινος επιτελάρχης του Σώματος, αντιναύαρχος Δημήτριος Μπαντιάς, μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την αποστρατεία του νυν Αρχηγού, αντιναυάρχου Κωνσταντίνου Σούλη.

Ο Δημήτριος Μπαντιάς γεννήθηκε στα Χανιά Κρήτης στις 23/3/1959. Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Αρρένων Χανίων με «'Αριστα» και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών/ Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Πολιτικών Επιστημών.

Το 1982 εισήχθη στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ ως αρχηγός τάξης και αποφοίτησε το 1983. Υπηρέτησε για έξι χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1984, στο Κ.Λ. Λαυρίου ως υπολιμενάρχης και στη συνέχεια, με υποτροφία του Ευγενιδείου Ιδρύματος, παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών, όπου απέκτησε με "διάκριση", μεταπτυχιακό τίτλο (MSC) στο Ναυτικό Δίκαιο.

Με την επιστροφή του, τον Οκτώβριο του 1990, τοποθετήθηκε στη διεύθυνση Ποντοπλοΐας Ναυτιλιακών Σχέσεων/Τμήμα Διεθνών Σχέσεων ως εισηγητής μέχρι το τέλος του 1993.

Από τον Ιανουάριο του 1994 (ελληνική προεδρία) μέχρι τον Οκτώβριο του 1996 αποσπάσθηκε με βαθμό πλωτάρχη ΛΣ στη ΜΕΑ, όπου εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Ομάδα Θαλασσίων Μεταφορών του Συμβουλίου.

Με την επάνοδό του τοποθετήθηκε επί σειρά ετών Τμηματάρχης Διεθνών Οργανισμών / Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως Πλοίαρχος, Διευθυντής Ναυτιλιακής Πολιτικής και Ανάπτυξης.

Προαγόμενος στο βαθμό του αρχιπλοιάρχου, το 2009, ανέλαβε καθήκοντα Περιφερειακού Διοικητή 5ης ΠΕΔΙΛΣ με έδρα την Πάτρα.

Την 21/01/2011 προήχθη στο βαθμό του υποναυάρχου ΛΣ και τοποθετήθηκε Γενικός Επιθεωρητής ΛΣ. Ενα χρόνο αργότερα προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Επιτελάρχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συνεδριάσουν τα συμβούλια κρίσεων του Σώματος, προκειμένου να επιλέξουν την υπόλοιπη ιεραρχία, τους για να οριστούν οι Α' και Β' υπαρχηγοί.

Οι κρίσεις των αξιωματικών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 5 Αυγούστου και αμέσως μετά θα αποφασιστεί και το ποιος θα καλύψει τη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Σώματος καθώς ο Αρχιπλοίαρχος (Τ) Ηλίας Σαμπατακάκης που είχε αναλάβει αυτά τα καθήκοντα από πέρυσι τον Ιούνιο είχε υποβάλει αίτηση αποστρατείας στις 18 Μαΐου που έγινε δεκτή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ