Επτά σκηνοθέτες μας καλούν να περάσουμε «7 μέρες στην Αβάνα» [εικόνες] - iefimerida.gr

Επτά σκηνοθέτες μας καλούν να περάσουμε «7 μέρες στην Αβάνα» [εικόνες]

Επτά σκηνοθέτες μας καλούν να περάσουμε «7 μέρες στην Αβάνα»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επτά ημέρες στην Αβάνα μπορεί να ακούγονται λίγες για μια από τις πλέον γοητευτικές πόλεις του κόσμου. Όταν όμως επτά σκηνοθέτες από διαφορετικά σημεία του πλανήτη επιστρατεύονται από την πένα του πολυβραβευμένου Κουβανού συγγραφέα Λεονάρντο Παντούρα για να καταγράψει ο καθένας με το στιλ του μια μέρα της εβδομάδας, τότε το αποτέλεσμα μόνο αναμενόμενο δεν μπορεί να είναι...

Η δημιουργία της ταινίας προέκυψε από την επιθυμία να εξερευνηθεί μια πόλη που μέρα με τη μέρα μεταμορφώνεται και πειραματίζεται με νέους τρόπους σκέψης, δημιουργίας και ζωής. Ξεναγοί μας σε αυτό το ταξίδι είναι οι Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Πάμπλο Τραπέρο, Χούλιο Μεδέμ, Ελία Σουλεϊμάν, Γκασπάρ Νοέ, Χουάν Κάρλος Τάμπβο και Λορέν Καντέτ.

Δείχνοντας ένα κόσμο χωρίς κλισέ, η ταινία με την καλειδοσκοπική της ματιά εκφράζει την ψυχή αυτής της πόλης, τον πλούτο των συνοικιών της, την ατμόσφαιρα, τις γενιές και την κουλτούρα της. Οι κοινές τοποθεσίες της ταινίας λειτουργούν ως ένα κοινό φόντο πάνω στο οποίο ξετυλίγονται και συνυπάρχουν οι παράλληλες ιστορίες.

Το εκτυφλωτικό φως και τα έντονα χρώματα, ο αυθόρμητος χορός και η πανταχού παρούσα μουσική, το μοιραίο πάθος και οι ισχυροί δεσμοί, η μαύρη μαγεία και το όραμα της Παρθένου Μαρίας, οι παράξενοι ντόπιοι και οι γοητευμένοι τουρίστες, οι λαϊκές γειτονιές και τα εμβληματικά αξιοθέατα συνυπάρχουν μοναδικά σε επτά κεφάλαια.

Σ' αυτές τις «7 ημέρες στην Αβάνα» μας συνοδεύουν ένας υπέρ το δέον ενθουσιώδης Αμερικανός τουρίστας, ο Εμίρ Κουστουρίτσα, σε μια μονίμως μεθυσμένη εκδοχή του εαυτού του, μια ταλαντούχα Κουβανή τραγουδίστρια σε δίλημμα, ένας παράξενος Παλαιστίνιος δημοσιογράφος με πολύ χρόνο στη διάθεσή του, μια νεαρή ομοφυλόφιλη κοπέλα που πρέπει να εξαγνιστεί, μια σκληρά εργαζόμενη γυναίκα στην πιο επεισοδιακή μέρα της ζωής της και ένα...απαιτητικό άγαλμα της Παρθένου Μαρίας....

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ