Ακροδεξιό πογκρόμ κατά μεταναστών με 17 τραυματίες - iefimerida.gr

Ακροδεξιό πογκρόμ κατά μεταναστών με 17 τραυματίες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα σε κλίμα μίσους κατά μεταναστών από ακροδεξιούς αλλά και έντασης κατά των αστυνομικών δυνάμεων από αντεξουσιαστές πραγματοποιήθηκαν χθες δύο συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας. [video]

Η πρώτη οργανώθηκε από κατοίκους του κέντρου στη μνήμη του αδικοχαμένου Μανώλη Κανταρή, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές τριών αγνώστων στη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου την περασμένη Τρίτη και σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που προκάλεσαν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων όταν άρχισαν να καταδιώκουν και ξυλοκοπούν όποιον αλλοδαπό περνούσε από την περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν συνολικά 19 άτομα, τα 17 είναι μετανάστες που ξυλοκοπήθηκαν από μέλη ακροδεξιών οργανώσεων. Από αυτούς ο ένας παρέμεινε για νοσηλεία, χωρίς ωστόσο η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.

Αναλυτικά, στις 16.00 το απόγευμα, περίπου 3.000 άτομα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του 44χρονου Μανώλη Κανταρή, όπου τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη του. Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το δημαρχείο Αθηναίων, και τότε ξεκίνησαν οι επιθέσεις κατά μεταναστών παρά την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Με την επιστροφή της πορείας στην 3ης Σεπτεμβρίου, δεκάδες ακροδεξιοί διασπάστηκαν σε ομάδες και ξεκίνησε ο 2ος γύρος των επιθέσεων κατά των αλλοδαπών, ενώ μία ομάδα προσπάθησε να πλησιάσει την κατάληψη της Βίλας Αμαλία, στη συμβολή των οδών Χέυδεν και Αχαρνών, όπου βρίσκονταν αντεξουσιαστές.

Στη δεύτερη πορεία που διοργανώθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αστυνομική βία και τον σοβαρό τραυματισμό του διαδηλωτή Γιάννη Καυκά στο πανεργατικό συλλαλητήριο της Τετάρτης σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των ομάδων αντεξουσιαστών που έλαβαν μέρος στην πορεία και των ανδρών των ΜΑΤ στα Προπύλαια.

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η πορεία, άγνωστοι ξυλοκόπησαν δύο αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής στην οδό Ακαδημίας και έκλεψαν το όπλο του ενός. Το όπλο βρέθηκε τελικά λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή απόσταση ενώ οι δράστες αναζητούνται. Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 49 προσαγωγές και συνελήφθη ένας αλλοδαπός για τραυματισμό και φθορές.

Λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ξεκίνησε η πορεία αριστερών και αντεξουσιαστικών οργανώσεων μπροστά από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, που από το μεσημέρι τελούσε υπό κατάληψη. Όταν η πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς των ΜΑΤ πετώντας πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί τούς καταδίωξαν χρησιμοποιώντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, για να απαντήσουν οι κουκουλοφόροι με ρίψη μολότοφ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες ακροδεξιοί
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ