Ιστορικές φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο - iefimerida.gr

Ιστορικές φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο

Ιστορικές φωτογραφίες από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με την προετοιμασία και την ατμόσφαιρα να θυμίζει στρατόπεδο, καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια.

Πολλοί είναι οι κάτοικοι του Λονδίνου που έχουν δυσαρεστηθεί με την ταλαιπωρία αυτή από τα μέτρα ασφαλείας. Ωστόσο οι Λονδρέζοι δεν διοργανώνουν για πρώτη φορά Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η πρώτη φορά ήταν το 1948, λίγα μόλις χρόνια μετά την λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ η τέλεσή τους είχε συνδεθεί άμεσα με την προσπάθεια του ανθρώπου να προχωρήσει μπροστά παλεύοντας και έχοντας αφήσει πίσω του την τραγωδία του πολέμου.

Όπως είναι φυσικό, 64 χρόνια μετά οι απαιτήσεις για την διοργάνωση των αγώνων δεν έχουν καμμία σχέση με το 1948. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο στις φωτογραφίες, ενώ το κόστος της τότε διοργάνωσης είχε ανέλθει στις 70.000 λίρες, δηλαδή περίπου 100.000 ευρώ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ