Σόιμπλε: «Η Ευρωζώνη θα παραμείνει μια ισχυρή οικονομική ζώνη» - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Η Ευρωζώνη θα παραμείνει μια ισχυρή οικονομική ζώνη»

Σόιμπλε: «Η Ευρωζώνη θα παραμείνει μια ισχυρή οικονομική ζώνη»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμπιστοσύνη στη Γαλλία ότι θα λάβει τις σωστές αποφάσεις όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις εξέφρασε μιλώντας στη γαλλική Le Figaro, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ερωτηθείς σχετικά με την πολιτική της γαλλικής κυβέρνησης και τις οικονομικές δυσκολίες της Γαλλίας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι το G8 έχει την απόλυτη βεβαιότητα ότι η Γαλλία θα βρει τις σωστές λύσεις και ότι η γαλλική βιομηχανία θα παραμείνει ανταγωνιστική, προσθέτοντας ότι η χώρα απολαμβάνει ισχυρής εμπιστοσύνης από τις αγορές.

Παρά την κρίση εμπιστοσύνης που διανύει η νομισματική ένωση τα τελευταία δύο χρόνια, η Ευρωζώνη θα παραμείνει μία οικονομική ζώνη πολύ ισχυρή, εκτιμά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. «Βλέπουμε επίσης τα επιτόκια της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλων κρατών-μελών της ευρωζώνης στην αγορά ομολόγων: οι αγορές έχουν συμφέρον να επενδύουν στη μεγαλύτερη οικονομική ζώνη του κόσμου», σχολίασε ο κ. Σόιμπλε.

Όσον αφορά την Ιταλία, διαβεβαίωσε ότι δεν έχει πρόβλημα. «Η Ιταλία λαμβάνει σήμερα τις σωστές αποφάσεις, που απορρίφθηκαν από την κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι», είπε, προσθέτοντας ότι ο Μάριο Μόντι είναι μία ευκαιρία για την Ιταλία και για την Ευρώπη.

Για την Ισπανία είπε ότι το θέμα έχει περάσει στο ισπανικό ταμείο που είναι υπεύθυνο για την αναδιάρθρωση των τραπεζών (FROB), το οποίο θα μελετήσει τις ακριβείς ανάγκες των τραπεζών και τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις, με τη βοήθεια της Κομισιόν, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Χάρη στους μηχανισμούς αλληλεγγύης, το θέμα των ισπανικών τραπεζών δεν θα είναι πλέον πηγή ανησυχίας για τη σταθερότητα του ευρώ», σημείωσε με νόημα ο κ. Σοίμπλε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ