Κέντρο κράτησης παράνομων αλλοδαπών πρόκειται να ιδρυθεί στο δήμο Αθηναίων - iefimerida.gr

Κέντρο κράτησης παράνομων αλλοδαπών πρόκειται να ιδρυθεί στο δήμο Αθηναίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κέντρο κράτησης παρανόμων αλλοδαπών, σκοπεύει να δημιουργήσει ο δήμος Αθηναίων, όπως γνωστοποιήθηκε με ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκου Δένδια και του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργος Καμίνη, μετά τη σημερινή συνάντησή τους στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης δήλωσε ότι «ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης», προσθέτοντας ότι είναι θετικό «να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας».

Καταλήγοντας ανακοίνωσε ότι ο δήμος Αθηναίων σχεδιάζει τη δημιουργία κέντρου εντός των ορίων του, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα, με την προσδοκία να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.

Ο κ. Δένδιας απο την μεριά του, επισήμανε ότι η δημιουργία των συγκεκριμένων Κέντρων είναι απαραίτητη, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα.

Όπως δήλωσε ο ίδιος «θα ακολουθήσουμε το σχέδιο που υπάρχει από το 2010 και έχει υποβληθεί στην ΕΕ». Στο σχέδιο του 2010, προβλέπεται η δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα, κέντρων για αιτούντες άσυλο και όσους χρήζουν ανθρωπιστικής στήριξης καθώς και κέντρων κράτησης για όσους προορίζονται για απέλαση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ