Έσοδα-ρεκόρ: 135 εκατ. δολάρια έβγαζε η Google κάθε μέρα το 2ο τρίμηνο του 2012

Αύξηση κατά 35% στα έσοδα της είχε η Google το δεύτερο τρίμηνο του 2012, βοηθούμενη από την εξαγορά της Motorola Mobility και την αύξηση των κλικ στις διαφημίσεις που προβάλει στις ιστοσελίδες του Διαδικτύου.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι πωλήσεις της Google έφτασαν τα 12,2 δισεκατομμύρια δολάρια από 9,03 δισ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Τα κέρδη ανέβηκαν στα 10,12 δολάρια ανά μετοχή.

Η Google που ελέγχει τα 2/3 των αναζητήσεων στο Διαδίκτυο προβάλλει στοχευμένες διαφημίσεις τόσο στην αρχική της σελίδα (www.google.com) μέσω του προγράμματος Adwords όσο και στις ιστοσελίδες που είναι συμβεβλημένες με την υπηρεσία Google Adsense. Για κάθε κλικ που κάνει ένας επισκέπτης μιας ιστοσελίδας σε μια διαφήμιση, η Google χρεώνει τον διαφημιζόμενο ένα μικρό ποσό, δίνοντας στον ιδιοκτήτη της σελίδας που φιλοξενεί τη διαφήμιση ένα μικρό ποσοστό. Αυτά τα κλικς αυξήθηκαν κατά 42% φέτος.

Τα έσοδα από τη Motorola έφτασαν τα 1,25 δισ. δολάρια για αυτό το τρίμηνο. Αν αφαιρεθούν τα έσοδα που προορίζονται για τις συνεργαζόμενες σελίδες και εκείνα από την Motorola, τα έσοδα της Google φτάνουν και πάλι στο δυσθεώρητο ποσό των 8,36 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Gogle ανέβηκε χτες κατά 3% στα 611 δολάρια διαψεύδοντας όσους περίμεναν μείωση στα έσοδά της φέτος.

«Τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από ότι φοβόμασταν», δήλωσε ένας αναλυτής, «αυτή είναι η ουσία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ