Νέα έρευνα κατά της Microsoft για μονοπωλιακή συμπεριφορά στα Windows 8 - iefimerida.gr

Νέα έρευνα κατά της Microsoft για μονοπωλιακή συμπεριφορά στα Windows 8

Νέα έρευνα κατά της Microsoft για μονοπωλιακή συμπεριφορά στα Windows 8
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα αντιμονοπωλιακή έρευνα προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατά της Microsoft με αφορμή την επερχόμενη κυκλοφορία των Windows 8, καθώς η εταιρεία κατηγορείται ότι εμποδίζει τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών να εγκαθιστούν εναλλακτικά προγράμματα περιήγησης στο Διαδίκτυο στο νέο λειτουργικό σύστημά της.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της Επιτροπής, Αντουάν Κολομπανί, η Κομισιόν θα ερευνήσει την υπόθεση καθώς θεωρείται ότι η Microsoft τεχνηέντως αποφεύγει να προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να επιλέξουν εναλλακτικά άλλον περιηγητή για το Διαδίκτυο όπως είχε συμφωνηθεί προ τριετίας.

Παράλληλα, έχουν διατυπωθεί παράπονα από διάφορες εταιρείες που υποστηρίζουν ότι στα Windows 8, η Microsoft δεν επιτρέπει πλήρη πρόσβαση σε ΑΡΙ σε μη προεγκατεστημένους περιηγητές.

Ο Κολομπανί πρόσθεσε ακόμα πως η έρευνα θα ασχοληθεί με κατηγορίες ότι η Microsoft επιτρέπει μόνον στον δικό της περιηγητή (Internet Explorer) να βρίσκεται εγκατεστημένος στους υπολογιστές με Windows 8 και σε ταμπλέτες με Windows RT που τρέχουν σε επεξεργαστές ARM.

Τώρα οι ρυθμιστικές αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ δρομολογούν έρευνες για το εάν η Microsoft εμποδίζει όντως τους κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών να εγκαθιστούν τέτοια προγράμματα.

Ο Κολομπανί αρνήθηκε να κατονομάσει τις εταιρείες που έχουν υποβάλει καταγγελίες, ενώ η Microsoft από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ