Ο (κρυπτόμενος) Ασαντ είναι έτοιμος να αποχωρήσει λένε οι Ρώσοι - Διαψεύδει το καθεστώς - iefimerida.gr

Ο (κρυπτόμενος) Ασαντ είναι έτοιμος να αποχωρήσει λένε οι Ρώσοι - Διαψεύδει το καθεστώς

Ο (κρυπτόμενος) Ασαντ είναι έτοιμος να αποχωρήσει λένε οι Ρώσοι - Διαψεύδει το κ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που στη Συρία μαίνονται οι συγκρούσεις του στρατού με τους αντάρτες και οι νεκροί ξεπέρασαν, μόνον χθες, του 300, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στο Παρίσι -σε συνέντευξή του- υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Ασαντ μπορεί να «φύγει πολιτισμένα από τη Συρία».

Ο Αλεξάντρ Ορλόφ, επικεφαλής της ρωσικής διπλωματικής αποστολής στη Γαλλία πρόσθεσε ότι ο Ασαντ δέχεται να αποχωρήσει από την εξουσία αλλά θα το κάνει με μεθοδικό τρόπο.

Την πρόθεση αυτή διέψευσαν Σύροι αξιωματούχοι, ενώ άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι η σύζυγος και τα τρία παιδιά του προέδρου της Συρίας είναι ήδη στην Ρωσία.

Δεν είναι σαφές αν η δήλωση αυτή του πρεσβευτή της Ρωσίας έχει γίνει σε συνεννόηση με το καθεστώς της Δαμασκού και ανοίγει τον δρόμο για αποχώρηση του Ασαντ από την προεδρία της Συρίας ή πρόκειται για διπλωματική πίεση προκειμένου να εξαναγκαστεί να παραιτηθεί.

Ενώ περισσότεροι από 300 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άμαχοι πολίτες, σκοτώθηκαν χθες στη διάρκεια των συγκρούσεων σ΄ ολόκληρη τη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συριακού Παρατηρητήριου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Μπασάρ αλ Άσαντ, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά από τρεις απόπειρες δολοφονίας στην Συριακή Τηλεόραση, μαζί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, διαψεύδοντας τις φήμες που τον ήθελαν νεκρό και παρουσίασε τον νέο Υπουργό Άμυνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ