Εκδηλώσεις στην Αθήνα, Παρασκευή 20 Ιουλίου - O Μακεδόνας στο Badminton

O Κώστας Μακεδόνας μας στολίζει με μαργαριτάρια, οι Burger Project στο Bolivar, το μεγάλο μας Τσίρκο του Καμπανέλλη στο Θέατρο Πέτρας, ο Πλούτος του Αριστοφάνη στο Άλσος Γαλατσίου και άλλες ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για κοινό με καλλιτεχνικές ανησυχίες και όχι μόνο. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τι περιλαμβάνει η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας.

ΜΟΥΣΙΚΗ

  • ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ «ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ»

Ο Κώστας Μακεδόνας είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τραγουδιστές της γενιάς του. Επί εικοσιπέντε χρόνια κυριαρχεί στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι σφραγίζοντας τραγούδια με την προσωπική του άποψη. Ο Κώστας Μακεδόνας έρχεται στο Μουσικό Προαύλιο με όλες τις γνωστές του επιτυχίες: «Μόνο μια φορά», «Γουστάρω», «Το ποδήλατο», «Έκανες το λάθος», «Στο Λευκό τον Πύργο», «Μαργαριτάρια», «Τρίτος Άνθρωπος», «Κάτσε καλά», «Μη μου λες αντίο», «Ταξί» κ.ά.
Θέατρο Badminton - Μουσικό Προαύλιο (Πάρκο Σχολής Χωροφυλακής). Τηλ. 211 10 100 20. Ώρα: 21:00. Γενική είσοδος: 15€ Φοιτητικό: 10€.

  • DIMITRIS KALANTZIS QUINTET - "WHISPER NOT"

Αφιέρωμα στο μεγάλο σαξοφωνίστα και συνθέτη της τζαζ Benny Golson μέσα από πασίγνωστες αλλά και από σπάνιες συνθέσεις του.
Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη). Τηλ. 2103688711. Ώρα: 21:00.
Γενική είσοδος: 5€. Εκδοτήρια: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα / Ομήρου 8, Αθήνα / Tηλ 210 7282333.

  • BURGER PROJECT LIVE ΣΤΟ BOLIVAR BEACH BAR

Την Παρασκευή 20 Ιουλίου το Bolivar Beach Bar υποδέχεται τους Burger Project. Ένα συναρπαστικό Live πάνω στη θάλασσα. Το πιο ευρηματικό σχήμα της φετινής σεζόν είναι οι Burger Project. Ανακατεύοντας με αχαλίνωτο ρυθμό το "πατάρι" των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς, ανασύρουν και διασκευάζουν διαμάντια – από το swing ως το punk και από τη disco ως την country. Bolivar Beach Bar – Άλιμος (Λεωφόρος Ποσειδώνος). Τηλ. 6970367684, e-mail: bolivarbeachbar@yahoo.gr Ώρα: 22:00
Δωρεάν είσοδος - Υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

  • RAMON SOTO Y LA CUCARACHA LIVE

Το μουσικό σχήμα La Cucaracha αποτελείται από μερικούς από τους πιο σημαντικούς κουβανούς μουσικούς της λάτιν μουσικής σκηνής στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους και ο Ramon Soto, μέλος θρυλικών ορχηστρών για πολλά χρόνια, όπως η Orquesta Loyola de Cienfuegos. Στην Αθήνα, όπου και κατοικούν, ίδρυσαν την Latin All Stars Salsa Orchestra, της οποίας την διεύθυνση είχε ο κουβανός μουσικός Yoel Soto. Ένα πλούσιο μωσαϊκό της κουβανικής μουσικής με κομμάτια που έχουν ερμηνεύσει μεγάλες φωνές της Κούβας
Floral - Εξάρχεια (Θεμιστοκλέους 80). Τηλ. 2103800070. Ώρα: 22:00
Δωρεάν είσοδος - υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

ΘΕΑΤΡΟ

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΤΡΑΣ 2012: "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΑΠΟ Κ.Θ.Β.Ε

Το ανέβασμα του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», που θεωρήθηκε «σταθμός» όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική Ελληνική ιστορία, αποτελεί από μόνο του γεγονός. Κι αυτό, διότι «Το Μεγάλο μας Τσίρκο», διατρέχει όλες τις σημαντικές στιγμές της σύγχρονης Ελλάδας. O Σταύρος Ξαρχάκος, ο σπουδαίος συνθέτης και μουσικός που οι μουσικές του χαρακτήρισαν εκείνη τη πρώτη παράσταση του ΄73 με τους Τζένη Καρέζη, Κώστα Καζάκο, Διονύση Παπαγιαννόπουλο, Χρήστο Καλαβρούζο, Τίμο Περλέγκα και τον Νίκο Ξυλούρη στο τραγούδι, θα είναι ο ίδιος παρών στη σκηνή διευθύνοντας την 10μελή του ορχήστρα, ενώ το κοινό θα παρακολουθεί τους τωρινούς πρωταγωνιστές, Γιώργο Αρμένη, Τάσο Νούσια, Μαρίνα Ασλάνογλου και τον Ζαχαρία Καρούνη στο τραγούδι. Θέατρο Πέτρας –Ίλιον (Ολυμπίας) Τηλ. 210 5062166. Ώρα: 21:30
Εισιτήριο: Γενική Είσοδος: 20€ Μαθητικό-Φοιτητικό: 15€ Ανέργων με κάρτα: 10€.

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2012: Κ.Θ.Β.Ε. - ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ, ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ «ΙΠΠΗΣ»

Η μαχητική σάτιρα του Αριστοφάνη αναφέρεται στον πυρήνα της δημοκρατίας και στην συνεχή επαγρύπνηση που απαιτείται για την ορθή λειτουργία του πολιτεύματος. Ο Σταμάτης Φασουλής, με έναν θίασο δημοφιλών ηθοποιών, υπόσχεται μια σύγχρονη ανάγνωση των Ιππέων (424 π.Χ.), της δραματικά επίκαιρης, πολιτικής κωμωδίας του Αριστοφάνη. Συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με το Θέατρο Ακροπόλ. Ερμηνεύουν: Πέτρος Φιλιππίδης: Αλλαντοπώλης, Γιάννης Ζουγανέλης: Παφλαγόνας, Τάκης Παπαματθαίου: Δούλος Α΄ (Δημοσθένης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης: Δούλος Β' (Νικίας), Γιώργος Καύκας: Δήμος. Κορυφαίος Χορού: Γιάννης Σιαμσιάρης.
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου. Τηλ. 27530 22026. Ώρα: 21:00.
Εισιτήριο: 45€ (VIP) 40€ (Ζώνη Α) 25€ (Ζώνη Β) 15€ (Άνω διάζωμα, μειωμένο).

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ 2012: ΟΜΑΔΑ ΑΣΙΠΚΑ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΣ, ΣΟΦΟΚΛΗ "ΑΝΤΙΓΟΝΗ"

Ομάδα ανήσυχη, η ΑΣΙΠΚΑ –η λέξη σημαίνει λάθος στα ρωσικά– προσεγγίζει την Αντιγόνη με άξονα τον έρωτα και τη δύναμή του πάνω στον άνθρωπο. Μιλώντας για τα πάθη και το θάνατο, το θέατρο συνδιαλέγεται με τη μουσική. Ο Ψαραντώνης, εκφραστής της ζωντανής παράδοσης, συναντά τον συνθέτη Blaine Reininger. Στην παράσταση συμμετέχει ζωντανά το πολυφωνικό σχήμα ΔΙΩΝΗ. Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπίτος ερευνά την τραγικότητα του έρωτα μέσα από τη δυναμική του θεάτρου. Πώς εκφράζεται σήμερα η αγάπη ως πράξη επαναστατική απέναντι στην κρατική εξουσία;
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Τηλ. 27530 22026. Ώρα: 21:30. Εισιτήριο:25€ (Ζώνη Α) 20€ (Ζώνη Β) 10€ (Φοιτητικό - Ζώνη Β, ΑΜΕΑ).

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ 2012: "ΠΛΟΥΤΟΣ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Ο «Πλούτος» είναι το τελευταίο έργο του Αριστοφάνη και γράφτηκε το 388 π.χ. Το έργο έχει ως βασικό θέμα το αιώνιο πρόβλημα φτώχειας – πλούτου, και το όνειρο κάθε φτωχού να γίνει πλούσιος. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Αντώνης Λαλάκος, Φίλιππος Γκιώνης, Θανάσης Κυριαζής, Βαγγέλης Φωτεινάς, Αγνή Χιώτη, Χάρης Χιώτης.
Άλσος Βεϊκου – Γαλάτσι. Ώρα: 21:00
Εισιτήριο: Γενική είσοδος: 10€ Φοιτητικό - Μαθητικό: 8€. Είσοδος ελεύθερη για παιδιά έως 12 ετών

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

  • ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΠΑΓΟΥ 2012: "Ο ΜΑΥΡΟΣ ΣΚΥΛΟΣ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ "DEMONIUS"

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου, η ομάδα «Demonius» παρουσιάζει την παράσταση «Ο Μαύρος Σκύλος». Πρόκειται για τη μοναδική παράσταση cabaret το φετινό καλοκαίρι. Τέσσερις ηθοποιοί και τρεις μουσικοί σε μια μουσική παράσταση που ο θεατής δεν μένει μόνο στη θέαση.
Κηποθέατρο Παπάγου (Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς). Τηλ. 210 6520412. Ώρα: 21:00
Γενική είσοδος: 12€

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

  • 3ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΩΒΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ - Η ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ: THE MERRY WIDOW (Η ΕΥΘΥΜΗ ΧΗΡΑ) - (1925) ΤΟΥ ERICH VON STROHEIM

Ο πρίγκιπας Danilo ερωτεύεται την χορεύτρια Sally O'Hara. Ο θείος του, ο Βασιλιάς Nikita ο 1ος του Monteblanco απαγορεύει αυτόν το γάμο επειδή αυτή είναι μια κοινή κοπέλα. Σκεπτόμενη πως ο πρίγκιπας της την έχει απορρίψει, η Sally παντρεύεται τον ηλικιωμένο, έκφυλο Βαρώνο Sadoja, ο πλούτος του οποίου συνέβαλε στην συντήρηση της κυριαρχίας του βασιλείου. Όταν αυτός πεθαίνει ξαφνικά, η Sally θα πολιορκηθεί ερωτικά και πάλι από τον Danilo. Παίζουν: Mae Murray, John Gilbert, Roy D'Arcy, Josephine Crowell, George Fawcett, Tully Marshall, Edward Connelly.
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης - Ταύρος (Πειραιώς 206). Τηλ. 210 3463333. Ώρα: 21:00.
Είσοδος ελεύθερη, Απαραίτητη η κράτηση θέσης - Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΧΟΡΟΣ

  • ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 2012: "GODOT" ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΧΟΡΟΥ CREO

Η ομάδα χορού Creo, μέλος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, είναι κομμάτι της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας Ρέον, η οποία είναι μία συλλογικότητα δημιουργών που ασχολούνται με την τέχνη σε διάφορους τομείς (θέατρο, χορό, μουσική, εικαστικά, εκδόσεις). Στόχος τους είναι να αναδείξουν την διαφορετικότητα αλλά και τις ομοιότητες των καλλιτεχνικών πεδίων και την ανάγκη για συνεργασία και σύμπνοια ανάμεσα στους φορείς τους. Η ομάδα επιλέγοντας ένα από τα κορυφαία έργα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμουελ Μπέκετ, έρχεται αντιμέτωπη με μια διπλή πρόκληση. Ένα έργο βασισμένο στο λόγο δίνει την αφορμή στα σώματα να μιλήσουν, αντικαθιστώντας τις λέξεις με κίνηση. Στη σκηνή τέσσερις χορευτές, ο καθένας σε ένα συγκεκριμένο ρόλο του έργου, δανείζονται την αισθητική του βωβού κινηματογράφου η οποία άλλωστε επηρέασε τον Ιρλανδό συγγραφέα. Το φόντο (βίντεο) είναι ένα σύγχρονο αστικό τοπίο όσο απροσδιόριστο επιθυμεί κι ο Σάμουελ Μπέκετ. Χορεύουν: Άρια Μπουμπάκη, Αγγελική Δαλαγγέλη, Πωλίνα Κρεμαστά, Γιάννης Σταυρόπουλος.
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας (Παραλία Ελευσίνας, Κανελλοπούλου και Δραγούμη). Ώρα: 21:00
Γενική είσοδος: 5€

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ